Ny

Vad betyder amnes overgripande?

Vad betyder ämnes övergripande?

Att arbeta ämnesövergripande innebär att delar blir till helhet. Kunskap kan inte skiljas från sitt sammanhang. Ämnesövergripande arbete innebär att minst två skolämnen praktiseras samtidigt med en gemensam utgångspunkt där ämnen utmynnar i en helhet (Sjøberg, 2005).

Vad betyder Ämnesintegrerat arbetssätt?

Alla lärare definierar ämnesintegrerat arbetssätt på samma sätt, dvs att arbetssättet innebär att utgå från ett tema eller ett område samt att ämnesintegrering innebär att minst två ämnen sammanförs i en undervisning.

Vad innebär ett ämnesövergripande arbetssätt ge exempel?

Ett bra ämnesövergripande arbetssätt utgår istället från innehållet i ämnena och hittar en beröringspunkt att arbeta med. Ett exempel kan vara källkritik som man under årskurs ett på gymnasiet ofta arbetar med i både svenska, historia, samhällskunskap och religion.

Varför Ämnesintegrera?

Undersökningen visade att ämnesintegrering av allmänna ämnen och yrkesämnen gör att eleverna lär sig mer än de ämnen som undervisas. – Integreringen gjorde att de lärde sig mer än det ämnesinnehåll som integrerades. Eleverna fick ett både djupare och bredare lärande.

Vad betyder Ämnesintegration?

Ämnesintegrering är ett av många sätt att organisera undervisningen på. Syftet med integreringen är att kunskap från två eller flera ämnen samverkar för att skapa en helhetssyn hos eleven.

Hur kan ett gymnasiearbete se ut?

Ditt gymnasiearbete består av att formulera en frågeställning, planera, genomföra och utvärdera ett större arbete som ska utgå från centrala kunskapsområden inom ditt program. Du ska redovisa ditt gymnasiearbete i en skriftlig rapport med en kort sammanfattning på engelska.

När ämnen möts en analys av Samhällskunskapsämnets funktioner och karaktärer vid ämnesintegrerad undervisning?

I denna studie av hur samhällskunskapsämnet tar sig uttryck i ämnesintegrerade projekt i grundskolans årskurs 7-9, undersöks de till synes motstående strävandena att dels fokusera ämnesspecifika kunskaper, dels ge utrymme för samspel och integration mellan ämnen.

Share this post