Blogga

Hur sakert ar det att aka till Israel?

Hur säkert är det att åka till Israel?

Israel – avrådan Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Israels närområde mot Gaza, upp till ett avstånd om 40 km från Gaza.

Vad är det som händer i Israel?

Nuläget: Sammandrabbningar med dödlig utgång sker regelbundet mellan den israeliska militären och palestinier. De senaste åren har det framför allt skett vid gränsen mellan Israel och Gazaremsan. Då och då avfyrar radikala grupper i Gaza raketer mot södra Israel vilket besvaras med israeliska flyganfall.

När öppnar Israel för turister?

Från och med 23 maj, 2021, öppnar Israel sina gränser för första gången på över ett år. Under den första fasen kommer grupper att släppas in enligt riktlinjer från ministerierna.

Är det säkert att resa till Jerusalem?

Kriminalitet och personlig säkerhet Det är relativt ovanligt att besökare i Jerusalem och på Västbanken råkar ut för mer allvarlig kriminalitet, men väsk- och fickstölder är relativt vanligt, särskilt i turisttäta områden. Resenärer bör också vara vaksamma i stora folksamlingar och vid bruk av allmänna transportmedel.

Vad händer i Israel Palestina?

Förhållandet mellan Israel och palestinierna anses vara en av världens svåraste konflikter. Under våren 2021 blossade konflikten upp igen – med våldsamma sammanstötningar i Jerusalem mellan polis och palestinska demonstranter, missilangrepp från Hamas och flygbombning av Gazaremsan.

Kan iranier åka till Israel?

Är du iranier har du i enlighet med Irans lagar förbud för att besöka Israel. Detta gäller icke-judar, då iranska judarna fortfarande får besöka Israel. Det är inte för att vara dum mot dig utan för att hindra dig från att hamna i problem.

Vad händer i Israel Corona?

Munskydd är obligatoriska på allmänna platser inomhus. Det israeliska hälsovårdsministeriet har utvecklat corona-appen ”HaMagen” som meddelar sin användare om hen har blivit utsatt för coronasmitta. Appen jämför användarens lokaliseringsuppgifter med hälsovårdsministeriets databas över coronasmittade.

Vem kontrollerar Jerusalem?

Västbanken[redigera | redigera wikitext] Israel har full kontroll över område C och östra Jerusalem, och kontrollerar även militärt område B tillsammans med Palestinska myndigheten. Palestinska myndigheten har full kontroll över område A, och kontrollerar även civilt och delvis militärt område B.

Får israeler resa in i Sverige?

För utländska medborgare som reser till Sverige från USA, Israel, Kosovo, Libanon, Montenegro eller Nordmakedonien från och med den 6 september, är det bara personer som omfattas av något annat undantag från inreseförbudet som får resa in i Sverige.

Share this post