Ny

Vad ser du mest fram emot 2022?

Vad ser du mest fram emot 2022?

Personligen ser jag fram emot ett samhälle i balans efter pandemin. Jag hoppas att vi kan ta vara på vad som varit och tillsammans leva ett härligt liv med fler fysiska träffar.” ”2022 vill vi få en bra nystart och återstart av föreningslivet. Jag ser fram emot att komma ut i föreningslivet och möta människor.

Vad ser jag fram emot?

Det beror på vilken betydelse man är ute efter. Fram + emot kan användas på två sätt. Om fram är en bestämning till ett verb, som i uttrycket se fram emot något, ska det inte skrivas ihop. Om fram och emot tillsammans utgör en fast fras skrivs de vanligen ihop.

Kan man skriva emot?

Imot eller emot, hur stavas det? Den korrekta stavningen är emot med ett e i början, det är alltså felaktigt att skriva imot med i.

Vad ser du mest fram emot under 2021?

Från att ge sig ut själva under 2020 har efterfrågan vuxit för lärande upplevelser under 2021. Svensken har också kanske ”bockat av” det man kände till och nu behöver man hitta unika upplevelser också på hemmaplan.

När används mot och emot?

Svar: För det mesta är valet fritt mellan mot och emot, men mot är vanligare. Man brukar säga att emot väljs när ett föregående ord slutar på en konsonant eller konsonantgrupp; detta innefattar t. ex. de vanliga kombinationerna gentemot, mittemot, snettemot och tvärtemot.

Är emot korsord?

Synonymer till emot

  • mot; anti‑, motsatt, kontra. motsatsord. mot, pro.
  • Användarnas bidrag. anti, versus.

Kan man skriva så här?

Språkrådet svarar: Så här och så där skrivs vanligen i två ord. Regeln är att ord där betoningen är starkast på det första ordet ska skrivas ihop. Exempel: alltför. I så här ligger ju den starkaste betoningen på det andra ordet, därför skrivs det isär.

Hur stavas gentemot?

ex. de vanliga kombinationerna gentemot, mittemot, snettemot och tvärtemot.

Share this post