Blogga

Hur manga timmar i veckan jobbar en kirurg?

Hur många timmar i veckan jobbar en kirurg?

När det gäller antalet arbetade timmar visar undersökningen att läkargrupperna i genomsnitt arbetar 41,1 timmar per vecka efter uttag av kompensationsledighet. Räknar man också in tiden som läkare står i beredskap i hemmet står läkare i genomsnitt till arbetsgivarens förfogande 44 timmar i veckan.

Hur mycket jobbar en ST läkare?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2016 46 900 kronor 48 800 kronor
2017 48 200 kronor 49 300 kronor
2018 49 100 kronor 50 500 kronor
2019 49 100 kronor 50 500 kronor

Kan man jobba halvtid som läkare?

Någon tid för reflektion på arbetstid finns inte längre, och läkarna går ner till deltid för att behålla arbetsglädjen. Det är relativt lätt för en allmänläkare att få jobba deltid, och lönen gör att det är ekonomiskt möjligt.

Hur mycket jobbar man som kirurg?

Även om du ofta tjänar bra som kirurg, finns det fortfarande en skillnad i genomsnittslönen mellan män och kvinnor. Det rör sig om några tusenlappar per månad i fördel för manliga yrkesutövare. Manliga specialistläkare har en genomsnittslön på ungefär 77 000 och kvinnliga ungefär 74 000 kronor per månad .

Hur mycket jobbar en AT läkare?

Enligt Arbetstidslagen får den ordinarie arbetstiden högst uppgå till 40 timmar i veckan. I kollektivavtalet mellan Sveriges läkarförbund och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) får den ordinarie arbetstiden för läkare förläggas mellan 07.00 och 21.00 helgfri måndag till och med fredag.

Måste man jobba jour som läkare?

Läkaryrket är ett av de yrkesområden som kräver att man jobbar jourtid. Det gäller överlag de flesta andra yrkeskategorier (ex. sjuksköterskor och undersköterskor) på sjukhus, där bemanning krävs dygnet runt.

Hur mycket jour läkare?

Läkarna arbetar jour och beredskap över hela året. Undersökningen visar att det inte finns tydliga säsonger där läkarna arbetar mer eller mindre. Undersökningen visar att läkarna i genomsnitt arbetar 41,1 timmar per vecka efter uttag av intjänad kompensationsledighet under jour och beredskap.

Share this post