Blogga

Har spelat Jesus?

Har spelat Jesus?

Jesus: James Caviezel. Judas: Luca Lionello. Mel Gibsons ambitiösa film om Jesus sista timmar.

Vem har spelat Jesus i Jesus Christ Superstar?

Äntligen är det dags för fenomenen Peter Jöback och Ola Salo att stå på samma scen. Tillsammans kommer de att spela huvudrollerna, Jesus och Judas, i den hyllade rockmusikalen Jesus Christ Superstar som skrevs 1970 av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice.

Vem uppfann Jesus?

Jesus Messias = Jesus Kristus Kristendomen uppstod i Judeen (dagens Israel och Palestina) för cirka två tusen år sedan. Området var vid den här tiden ockuperat av romarna och det judiska folket väntade på att Messias skulle komma och hjälpa dem.

Hur lång tid är Jesus Christ Superstar?

På grund av pandemin har Jesus Christ Superstar flyttats fram till nya datum. Håll hårt i din biljett, den gäller automatiskt till det nya datumet och du som biljettköpare behöver inte göra någonting. Fredag 11 mars klockan 19:30 flyttas till fredag 17 juni klockan 19:30.

Vilka musikaler har Peter Jöback medverkat i?

Karriären fortsatte med roller i Grease, Fame och Musical Express, innan genombrottet kom med rollen som Robert i Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikal Kristina från Duvemåla 1995. Med sitt stora nummer ”Guldet blev till sand” låg han 110 veckor på Svensktoppen.

Vem är Peter Jöback tillsammans med?

Som sagt, har Peter erövrat många svenskars hjärtan med sin sångröst och sitt skådespeleri. Men en person som har en plats i Peters hjärta är maken Oscar Jöback. Paret fann varandra 2004 och sex år senare, 2010, gifte dem sig. Tillsammans med ett mammapar har paret döttrarna, Vega Lee, 7, och Iggy-Lou, 6.

Har Peter Jöback skrivit egna låtar?

Peter Jöback är ett studioalbum av den svenske sångaren Peter Jöback, släppt 1993 som hans debutalbum. Tillsammans med sin bror Mikael skrev han text och musik, och producerades tillsammans med Lasse Holm.

Share this post