Ny

Nar oppnar slussen for battrafik?

När öppnar slussen för båttrafik?

Men vi börjar från början. Den nya slusskanalen kommer totalt att vara omkring 160 meter lång och i slutet av 2024 ska den vara öppen för trafik. Kanalen byggs i tre delar.

Vilka båtar kan ligga i året runt?

Vinterförvara i vatten

  • De flesta båtägare i Sverige vinterförvarar sina båtar på land.
  • Moderna plastbåtar klarar i regel att ligga i vattnet året runt.
  • Välj detta alternativ om du ska använda båten över vinterhalvåret.

Hur länge kan båten ligga i?

I princip kan du ligga i tills isen pressar på, då är det viktigt att man kör luftbubblor i vattnet så att det ej fryser till närmast båten, isen är stark. Du missar ju dock möjligheten att bottenmåla och byta anoder om det skulle behövas.

Kan man slussa vid Slussen?

Stockholms Hamnar ansvarar för hanteringen av Hammarbyslussen och Karl Johan-slussen. Karl Johan-slussen är stängd tills vidare på grund av omdaningen av Slussenområdet.

Är slussen öppen för båtar?

När båtsäsongen nu snart är i full gång kan det vara på sin plats att påminna om hur båttrafiken påverkas av ombyggnaden av Slussen. Fram till och med 2021 är vattenområdet kring Slussen avlyst, vilket innebär att det är förbjudet att vistas där.

När måste man slussa?

Öppen dygnet runt, hela året. Slussning sker vid behov. Obs! När vattenflödet är stort i Mälaren kan väntetid på upp till en timme förekomma, innan slussning kan ske.

Kan man ha båten i på vintern?

Ett bra sätt att få en lugn och trygg vinter med båten i vattnet är att flytta den till en mindre utsatt plats. Det är bra om platsen är skyddad från vågor och vindstötar och att det är tillräckligt djupt vid lågvatten. Höga vågor och kraftig vind påverkar båten mest av allt under höst och vinter.

Får man bo på en båt?

En båt kan man ”bo” i en marina eller båtklubb om man är sköter det snyggt. Få eller inga marinor och båtklubbar vill ha båtboende, men det förekommer naturligtvis på många ställen ändå. Är det bara under sommaren brukar det inte vara några problem.

När blir nya Slussen klar?

För att kunna genomföra bygget upphandlar Stockholms stad under projekttiden omkring 25 större delentreprenader; huvuddelen av byggarbetena ska vara avslutade i slutet av år 2025.

Hur kommer nya Slussen att se ut?

Men nya Slussen byggs också för att göra platsen mer attraktiv att vistas på. Stadsgårdsleden byggs över och ovanpå anläggs en ny park strax öster om Katarinahissen. Parken har utsikt över Saltsjön och Skeppsholmen och avslutas med terrasser ned mot Stadsgårdskajen.

Hur går slussning till?

Båtens akter ska ligga rakt nedanför den ring som aktertampen är fäst i. Förtampen ska ligga en eller två ringar framför båtens för. Alla tampar ska vara sträckta under hela slussningen – ta hem på förtampen! Båten ska hela tiden ligga tätt mot slussväggen.

Share this post