Rekommendationer

Vad innebar Specialpedagogiska perspektiv pa las skriv och matematiksvarigheter?

Vad innebär Specialpedagogiska perspektiv på läs skriv och matematiksvårigheter?

generella matematiksvårigheter. Oavsett den ena eller andra kategoriseringen, är det helt nödvändigt att se och förstå matematiksvårigheten utifrån barnets eller elevens perspektiv och ett givet sammanhang. Matematik finns överallt omkring oss i vardagen och i samhället.

Vad anser du att lärarna behöver för information och stöd för att kunna bemöta elever med dyslexi eller dyskalkyli?

Skollagen (kap 3, 3 §). Eftersom läraren har detta som uppdrag krävs det enligt oss, att hon eller han har kännedom om så många olika svårigheter som möjligt, för att kunna hjälpa eleverna framåt i sin kunskapsutveckling. Därför anser vi att kunskaper kring dyskalkyli är värdefullt.

Kan du ha andra svårigheter samtidigt med autism?

Du kan ha svårigheter att tolka det du hör, medan det ofta är lättare att uppfatta det som du kan se. Vanligt med andra tillstånd samtidigt. Du kan ofta ha andra svårigheter samtidigt med autism. Följande diagnoser är vanliga: dyslexi, språkstörning eller inlärningssvårigheter.

Kan barn med autism ha rätt till stöd?

Barn med autism kan ibland ha rätt till stöd enligt lagen om stöd till vissa funktionshindrade, LSS. Stöd som vuxen. Många som har autism lever ett självständigt liv som vuxna. Ibland kan det behövas stöd i vardagen med att till exempel hitta sysselsättning eller boende.

Kan barn med autism ha en annorlunda språkutveckling?

Vissa barn med autism kan ha en sen och annorlunda språkutveckling. Ibland kan barnet stanna eller backa i sin utveckling efter att ha kommit igång med att säga några ord. Det är också viktigt att förskolan informerar skolan om vilket stöd ditt barn behöver.

Vad är autismspektrumtillstånd?

Autismspektrumtillstånd är ett samlingsnamn för funktionsnedsättningar som påverkar ens sätt att tänka, vara och kommunicera med andra människor. Hur mycket livet påverkas av det kan variera mycket från person till person. Det finns stöd och hjälp att få.

Share this post