Frågor

Maste man lasa kemi 1 innan kemi 2?

Måste man läsa kemi 1 innan kemi 2?

Kemi 2 bygger på kursen kemi 1 så man brukar alltid börja med kemi 1 innan man kan fortsätta till kemi 2.

Vad händer om man inte klarar kemi 1?

Du ska även prata med din mattelärare om du inte blir godkänd där. För att få gymnasieexamen så får du inte vara underkänd i mer än 250 poäng. För att undvika det så ska du prata med din skola och säga till att du behöver extra hjälp. Din rektor är skyldig att hjälpa dig om du har problem att bli godkänd i ett ämne.

Kan man läsa kemi 2 utan kemi 1?

Innehåll i kursen Biologi 2 baserar sig på att man har kunskaper i Biologi 1. Likaså är det med kemi: innehåll i kursen Kemi 2 bygger på att man kan det som läses inom Kemi 1.

Kan man läsa biologi 2 utan att läsa biologi 1?

jo, det går bra att anmäla sig till prövning i Biologi 2 utan att ha betyg i Biologi 1. Allmänt gäller det för prövningar att man behöver ej uppvisa några betyg, utan det är de KUNSKAPER som man uppvisar vid prövningstillfällen som man får betyg på.

Kan man läsa fysik 1 och 2 samtidigt?

Formellt sett är du obehörig till Fysik 2 om du inte har ett godkänt betyg i Fysik 1a. Så Komvux kan lätt avfärda dig som ”obehörig”. Men du kan anmäla dig till Prövning i Fysik 2.

Hur man klarar fysik 1?

Fysik och matematik är ämnen som de flesta inte förstår direkt utan det krävs en hel del eget engagemang. Lyssna på lektionerna, ta anteckningar, läs igenom anteckningarna och motsvarande sidor i boken hemma några gånger, försök lösa de lättaste uppgifterna. När du gjort det återvänder du till läraren med frågor.

Hur svårt är biologi 1?

Känner du dig säker på biologi 1? Det verkar som att du ligger på C-nivå, vilket betyder att du borde ha bra koll på kursens upplägg. Dessutom (min personliga erfarenhet) är kursprovet lättare än delprov, eftersom man läser på fler områden och kan då inte plugga lika detaljerat på varje område.

Share this post