Rekommendationer

Nar kravs brotschning?

När krävs brotschning?

En brotsch används för att göra ett redan borrat hål större. Du får ett mycket exakt mått och en mycket bra invändig yta.

Vad används en Upprymmare till?

Vad är en Upprymmare? En borr som påminner om en spiralborr men har grundare spår vilket gör den styvare och kan därmed borra rakare hål. Används till korrigering.

Hur man brotschar?

Brotschen man använder är en ställbar sådan som medger att man kan få vilken diameter som helst på hålet inom broschens arbetsområde….Svar

  1. Ta inte för stora skär.
  2. Dra aldrig en brotsch baklänges!
  3. Håll brotschen exakt vinkelrätt under arbetet – annars kommer hålet att luta.

Hur använder man brotsch?

Kontrollera koncentriciteten mellan mittpunkterna innan brotschen slipas om. I de flesta fallen behöver bara äntringskonan slipas om. Håll brotscharna välslipade. Att slipa om ofta är god ekonomi, men det är viktigt att förstå att brotschar endast skär med skärfasen och eggens avfasning, inte vid släppningen.

Hur mycket kan man Brotscha?

Man får då tillgripa en maskinbrotsch. Diametern på en brotsch för H7-hål lägges vanligtvis på m5-m6. Vid annan håltolerans tillämpas enligt SMS 580 en tolerans på brotschen = 35% av hålets tolerans samt så placerad att övre gränsen ligger på 15% av hålets toleransområde från max. gränsen räknat.

Vad är en brotsch?

Brotsch är ett borrliknande skärande verktyg. Brotschen används för att upprymma ett borrat hål som skall hålla ett mycket exakt mått med mycket bra yta.

Vilket material kan orsaka Spånbrytningsproblem?

Hög duktilitet ger problem vid spånbrytning. Materialet är deformationshårdnande, vilket medför en ökad belastning på skäreggen [Sandvik Coromant 1995, s. II-23]. Rostfritt stål kan delas in i ferritiska, martensitiska, austenitiska, duplexa och utskiljningshärdade typer.

Vad är Lösegg?

lösegg, oönskad ansamling av arbetsmaterial på ett verktyg vid skärande bearbetning.

Vad är Spånbrytare?

Skärande bearbetning eller spånbrytande bearbetning är de tillverkningsprocesser där verktyg skär bort material från ett arbetsstycke. Några exempel är borrning, svarvning, hyvling, mejsling, filning och fräsning. Vid skärande bearbetning är påkänningarna på verktyget ofta så stora att det har en begränsad livslängd.

Vad påverkar Spånbrytning?

Skärande verktygs ovansida kan utformas med en nedsänkning strax bakom skäreggen, så kallad spånbrytare, som gör att spånorna kröks och självbryts [1] alternativt kröks för att kollidera med och brytas mot verktyget [2] eller arbetsstycket [3]. Typen av spånbildning påverkar hur lätt spånorna bryts.

Vad är Löseggsbildning?

Löseggsbildning (BUE) Den här typen av förslitning orsakas av att spånan svetsar/kletar fast på skäret. Den är vanligast vid bearbetning av kletande material, t. ex. stål med låg kolhalt, rostfritt stål och aluminium.

Vilket vändskär?

Du behöver välja ett vändskär med rätt tjocklek till just din stålhållare, ju större tjocklek på vändskäret desto värmetåligare är det och det klarar dessutom större påfrestningar. Nosradien avgör hur snabb matning du kan ha. Genom att välja större radie undviker du att ytjämnheten blir randig/gängliknande.

Share this post