Populära

Vilka linjer finns pa amerikanska gymnasiet?

Vilka linjer finns på amerikanska gymnasiet?

Du kan välja mellan de tre inriktningarna: Beteendevetenskap (kriminologi), Samhällsvetenskap och Medier, information och kommunikation. Du kan välja mellan de två inriktningarna: Ekonomi eller Juridik (kriminologi). Du kan välja mellan de två inriktningarna Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle (kriminologi).

När öppnar amerikanska gymnasiet i Stockholm?

Amerikanska Gymnasiet Uppsala öppnar i augusti 2022 och erbjuder tre högskoleförberedande program inom Samhällsvetenskap, Ekonomi, och Naturvetenskap. Skolan står för en stark struktur och en stark kultur med ordning och reda i samtliga klassrum i kombination med sociala event under skolåret.

Vad finns det för linjer på gymnasiet?

INFORMERAS

  • NA. Naturvetenskapsprogrammet.
  • TE. Teknikprogrammet.
  • EK. Ekonomiprogrammet.
  • HU. Humanistiska programmet.
  • IB. International Baccalaureate Diploma.
  • SA. Samhällsvetenskapsprogrammet.
  • ES. Estetiska programmet.

Finns det klubbar i gymnasiet?

Makerspace, lan, programmering, brädspel, konst och sport är några exempel på olika starka elevklubbar på skolan. Medlemmarna är passionerat intresserade av ett specialämne, vissa så till den milda grad att de tycker att sommarlovet är för långt. En del är med i flera olika klubbar.

När grundades amerikanska gymnasiet?

Amerikanska Gymnasiet grundades 2015 av Joel Hegardt, Peter Heddelin och Christian Eriksson. Amerikanska Gymnasiet är en pedagogiskt styrd verksamhet som är fri från politiska- eller religiösa intressen.

När öppnade amerikanska gymnasiet?

I augusti 2019 öppnar Amerikanska Gymnasiet – en ny, svensk gymnasieskola som utifrån forskning och beprövad erfarenhet kombinerar det bästa från det svenska och amerikanska skolsystemet för att skapa en internationellt ledande gymnasie- skola i Göteborg.

Share this post