Allmänning

Ar gasol luktfritt?

Är gasol luktfritt?

Gasol är en osynlig och luktfri gasblandning. För att lättare kunna upptäcka läckor tillsätts ett luktämne.

Vad gör man med gamla gasflaskor?

Informera alla anställda om att ta ut gasflaskor ur lokalen vid brand (om det kan ske på ett säkert sätt). Lämna in gamla gasflaskor ni inte använder till återvinningscentral. Märk upp lokaler, arbetsfordon och servicebilar om de innehåller gasflaskor med varningsskylt för gasflaskor.

Vad är det som luktar i gasol?

Gasol tillsätts nämligen med ett luktämne (s.k. etylmerkaptan) för att indikera gasläckage innan gasen antänds. Om du känner en sådan lukt är läckan förmodligen ganska stor. Du kan också kolla efter gasläckor genom att kolla ifall utrustningen är tät eller göra det s.k. såptestet.

I vilket tillstånd är ämnet i en gasolflaska?

För större mängd gasol än ovan angivet, måste tillstånd sökas hos den lokala brandmyndigheten. I sin naturliga form är gasol en gas. I gasolflaskan har gasolen komprimerats under tryck till vätskeform. I en nyligen påfylld gasolflaska upptar gasolen ca 80% av volymen i flaskan, resterande 20% utgörs av gasol i gasform.

Kan en gasoltub läcka?

Läckage. Läckage kan uppstå både i själva apparaten som drivs med gasol och i de slangar och kopplingar som sammankopplar apparaten med gasolbehållaren. Själva gasolbehållaren är försedd med en säkerhetsventil som kommer att börja släppa ut gas om gasolbehållaren blir för varm.

Kan man byta gamla gasolflaskor?

Flaskan är din, och du betalar varken pant eller deposition. Vi köper inte flaskan i retur, men byter den gärna. Du kan enkelt byta en tom flaska till en full flaska av samma sort och storlek. Vi har över 1000 återförsäljare i hela landet, så du kan alltid finna en i närheten, när du vill byta.

Vem köper tomma gasoltuber?

Behöver du en gasoltub till husvagnen, gasolvärmaren eller terrassvärmaren? Hos oss på Byggmax hittar du gasol för olika ändamål i flera olika storlekar och du kan även byta in dina tomma tuber så tar vi hand om dem och ser till att de återvinns på ett miljövänligt sätt.

Share this post