Frågor

Vad ar det langsta ordet i svenskan?

Vad är det längsta ordet i svenskan?

– Även om vi kan bilda långa ord i svenskan, det längsta som finns i SAOL tycks vara realisationsvinstbeskattning, så går det att hitta ännu längre ord i till exempel tyskan och finskan.

Vad är Englands längsta ord?

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. The patient is experiencing signs of pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis after hiking near the site of a volcanic eruption. Det här är det längsta ordet som existerar i det engelska språket.

Vilket ord har mest bokstäver?

Det längsta ordet i svenska språket är enligt Guinness Rekordbok nord-väster-sjö-kust-artilleri-flyg-spanings-simulator-anläggnings-materiel-underhålls-uppföljnings-system-diskussions-inläggs-förberedelse-arbeten med 131 bokstäver.

Vad betyder Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch?

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch betyder översatt till svenska ungefär följande: St Marys kyrka i sänkan vid den vita hasseln nära den strida forsen och St Tyslios kyrka vid den röda grottan.

Hur lång är Sveriges längsta man 2021?

Erik Linge från Oskarshamn berättar om livet som lång. I dag är Erik Linge 21 år och 213 centimeter lång. Han bor i Kalmar och jobbar som skadedjurbekämpare. Hör honom berätta om fördelar och nackdelar med att vara en av Sveriges längsta personer.

Vad är värdens längsta ord?

Världens längsta ord är ett ord på engelska och är det kemiska namnet för en typ av protein som förekommer hos människor. Detta ord består av 189.819 bokstäver, vilket motsvarar omkring 57 sidor, och det skulle ta över 3 timmar att uttala.

Vad är världens längsta namn?

Med det kvalificerar sig Taumata, som kullen kallas till vardags, även till ett av världens roligaste namn på en plats. Europas längsta är – Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrob- wllllantysiliogogogoch är det längsta ortnamnet i Wales, Storbritannien, med sina 58 bokstäver.

Vad är Sveriges längsta ord?

Det längsta ordet som förekommer i Svenska Akademins ordlista är nämligen realisationsvinstbeskattning och består utav 28 bokstäver. Du kanske tycker att detta ord inte låter särskilt långt, men läs vidare för att ta reda på Sveriges längsta ord.

Share this post