Trendig

Nar anvands agil projektledning?

När används agil projektledning?

Agil projektledning handlar om att driva projekt på ett effektivare sätt. Genom att låta projektet leverera en del i taget kan vi göra snabba förändringar när så krävs. Fördelarna är många, oavsett tillämpningsområdet för dina projekt.

Vad är Etapplogg?

Vad skiljer etapplan och etapplogg åt? För många är det samma sak, men det går att skilja dem åt genom att en etapplan visar upp partiska detaljer som datum och frånvaro från projektet och annat som hör till tid och datum, medans i etapploggen är det själva aktiviteterna och delmålen som ska utföras.

Vad är en Produktlogg?

En produktlogg visar hela listan av de krav som projektet ska tillgodose. De kan, som i detta exempel, anges som mål men kan även definieras som använ- darhistorier. Kolumnen ”Nytta/Prio” är till för att ge ett värde kring hur viktigt målet är ur ett affärs- eller nyttoperspektiv.

Vad är en sprint plan?

En sprint inleds med en planeringsmöte (Sprint planning) och avslutas med en demonstration och genomgång av det som utvecklats under sprinten (Sprint review). Under sprinten sker dagliga Daily scrums och sist i en sprint görs en återblick (Sprint retrospective).

Vad kännetecknar agila Metodologier?

Agila metoder utnyttjar förändring till kundens konkurrensfördel. Korta iterationer som är lätta att utvärdera innebär snabb Time To Market för eventuella förändringar. Kravförändringsprocessen är inbyggd i den Agila metoden, vilket gör att ingen byråkrati sinkar projektet.

Vilka agila metoder finns det?

Några exempel på olika agila metoder som kan nämnas är Scrum, Lean Software Development, DSDM och XP där den vanligaste i nuläget är Scrum. Ordet Agile kommer från engelskan och betyder lättrörlig eller vig.

Varför jobba i sprintar?

En Sprint är alltid tidsbestämd (t ex tre veckor) och inom den ryms planering, utveckling och utvärdering. Fördelen med korta iterationer är att en tidsrymd mindre än fyra veckor ofta är lättare att överblicka än en längre. Det gör både planering lättare och möjligheten att förändra större.

Share this post