Rekommendationer

Hur tog sig Greta Thunberg hem fran New York?

Hur tog sig Greta Thunberg hem från New York?

Klimataktivisten Greta Thunberg är framme i New York efter seglatsen över Atlanten. Resan från Plymouth i Storbritannien tog två veckor. Thunberg möttes i hamnen i New York till dånande jubel från klimataktivister som samlats för att invänta hennes ankomst. Hamnen myllrade också av journalister.

Hur kom Greta hem till Sverige från New York?

Just nu befinner sig Greta Thunberg tillsammans med sin far Svante Thunberg, en filmare och skepparna Pierre Casiraghi och Boris Herrmann ombord Malizia ll ute på Atlanten. Färden påbörjades den 14 augusti från Plymouth, Storbritannien och beräknas ta cirka två veckor innan de når slutdestinationen New York i USA.

Hur åkte Greta tillbaka från USA?

Men när oroligheterna i Chile eskalerade flyttades FN:s stora klimattoppmöte till Madrid – och där ville Greta vara med. Sagt och gjort. Efter knappt tre månader i Nordamerika styrdes kosan tillbaka mot Europa då hon lämnade USA ombord katamaranen ”La Vagabonde”.

Hur lång tid tog Gretas resa över Atlanten?

Resan över Atlanten har tagit drygt två veckor för Greta Thunberg, som rest tillsammans med sin pappa Svante Thunberg, den svenske filmfotografen Nathan Grossman och två besättningsmän.

Hur reser Greta tillbaka till Sverige?

Greta Thunberg är på väg hem till Sverige. Men först väntar en klimatstrejk i staden Turin i norra Italien. Efter en lång och mödosam resa är Greta Thunberg på väg hem till Sverige. Men klimataktivisten väljer först att stanna till i Italien – för en fredagsstrejk i staden Turin.

Hur länge var Greta i USA?

Avfärden från USA skedde i Hampton, Virginia, 13 november 2019. Resan tog 19 dygn och man nådde Lissabon 3 december 2019.

Hur långt är det över Atlanten?

Hur långt är det över Atlanten och hur lång tid tar det? Non-stop från Kanarieöarna till Barbados är det cirka 2700 M (nautisk mil = 1852 m). Med 4,9 knop i medelfart tar det ca 22 dagar, vilket är en vanlig tid för en översegling utan att använda motorn för mycket.

Vad hette båten Greta Thunberg seglade med?

Greta Thunberg är inne på dag 20 till havs – och beräknas anlända i Lissabon på tisdagen. Därefter väntar Madrid och FN:s stora klimatmöte COP25 som invigdes på måndagen. Klimataktivisten – som vägrar flyga för klimatets skull – lämnade Sverige i somras och seglade över till USA med tävlingsbåten Malizia II.

Hur reser Greta?

Share this post