Ny

Vad ska en vikarie gora?

Vad ska en vikarie göra?

Tänk på detta när du vikarierar Se till att du får tillräcklig introduktion. Att ställa frågor innebär inte att du är besvärlig – det är tvärtom nödvändigt för att du ska kunna göra ett bra jobb. Oroas inte av lite osäkerhet. Kompetens byggs upp medan du jobbar, det är helt naturligt att känna sig lite osäker i början.

Vad gäller för ett vikariat?

Vikariat är en tidsbegränsad anställning. Du som är vikarie längre än ett år har rätt till årlig löneförhöjning. Har du dessutom varit vikarie under en ännu längre tid kan ha rätt till en tillsvidareanställning! Här kan du läsa om vad som gäller för dig som är vikarie.

Vad innebär det att vara vikarie?

Ett vikariat är en tidsbegränsad anställning som man kan få om någon anställd tillfälligt är borta från en arbetsplats. Det kan till exempel bero på grund av till exempel sjukdom, semester, tjänstledighet eller föräldraledighet.

Vad gör en lärarvikarie?

Arbeta som lärarvikarie Din huvudsakliga arbetsuppgift är att planera och genomföra undervisning. I förskoleklass till årskurs 6 i grundskolan undervisar du oftast i flera olika ämnen för samma grupp, vilket skiljer sig från ämneslärare som är skillnaden på högstadiet och gymnasiet.

När kan man säga upp ett vikariat?

Ett vikariat har ett fast slutdatum. Anställningen upphör när den avtalade anställningstiden går ut. Därför finns i regel ingen uppsägningstid för ett vikariat. Anställningen kan dock avslutas i förtid om arbetsgivare och arbetstagare kommer överens om detta.

När vikariat övergår till fast anställning?

Vikariat kan också avse att ersätta flera personer, till exempel ett sommarvikariat. Vikariat som pågått mer än två år under en femårsperiod övergår till en tillsvidareanställning.

Får vikarier OB?

OB-ersättning och ersättning för restid Det är genom kollektivavtal du har rätt till ersättning för obekväm arbetstid och restid (till exempel om du arbetar inom omsorgen och reser mellan flera omsorgstagare under din arbetsdag).

Share this post