Trendig

Hur mycket tjanar en bilhandlare pa en begagnad bil?

Hur mycket tjänar en bilhandlare på en begagnad bil?

bilar 60000-150000:- vill nog en firma har ut 10000-40000 per bil iaf. Tycker jag är en bra uppskattning, beror naturligtvis på prisklass men däromkring.

Vad tjänar bilfirman på leasing?

Även bilföretagen annonsera friskt runt detta. Nu har jag inte lusläst allt men tittar man både i biltidningar och på annonser presenteras oftast kostnaden baserad på 1500mil / år. Vi är väldigt många som inte är i närheten av detta, i mitt fall hamnar jag strax över 3000 mil/år.

Hur mycket marginal har bilhandlare?

En normal marginal på en ny bil är 12-13 procent. Bilhandlaren behöver inte en så stor marginal, därför kan du oftast pruta ner priset 6-9 procent.

Hur ska man pruta på bil?

Se till att få ett attraktivt erbjudande från en handlare, med en skriftlig offert. Ta med dig offerten till en konkurrerande handlare och fråga om de kan ge dig ett bättre erbjudande. Men då måste du vara beredd på att göra affär direkt! Bilhandlaren vill alltid göra processen kort med vad de kallar ”prisjägare”.

Kan man förhandla pris hos bilhandlare?

Så länge bilhandlaren kan lösa önskemålen på den egna anläggningen går det att förhandla – kolla upp vilka möjligheter som finns på anläggningen. På hösten är handlarna beredda på att ”ge bort” vinterhjul, och har lagret fullt med hjul öronmärkta åt vissa modeller.

När lönar sig Leasingbil?

Det kanske mest fördelaktiga med privatleasing är att du inte behöver tömma spargrisen för att ha råd med en fin och ny bil. Det krävs alltså inte någon kontantinsats eller billån för den här typen av ”ägande”. Många tycker att det är stor fördel.

Hur många mil får man köra med Leasingbil?

– När du tecknar en privatleasing tittar vi tillsammans på hur långt du beräknas köra under hyrestiden. Den vanligaste körsträckan är 1 500 mil/år. Om du kör mer än det står i avtalet får du betala extra när du lämnar tillbaka bilen. Därför är det bra att välja en körsträcka som passar dig och dina behov.

Share this post