Rekommendationer

Hur trivs du i din bostad?

Hur trivs du i din bostad?

En bra bostad som du trivs i skapar bättre förutsättningar även för att annat så som familjeliv, arbete och socialt umgänge. Bostaden påverkar hela ditt liv! Om du dessutom äger bostaden du bor i finns det en ekonomisk dimension som är viktig. Det är få av oss som äger någonting som är mer värdefullt än bostaden.

Vad räknas som boyta i lägenhet?

Boyta lägenhet I en lägenhet mäter man boytan genom att räkna de utrymmen som finns inom lägenheten, och som är avsedda för att brukas av den som ska bo där. Oftast mäter man bara golvet i de rum som lägenheten består av, men så finns det ju också vissa undantag.

Hur ska man inreda sin lägenhet?

8 inredningstips för en liten lägenhet – så får du den att se större ut

  1. Matplats eller stor säng? Prioritera!
  2. Förvaring på höjden. Utnyttja hela höjden och bygg förvaring hela vägen upp till taket.
  3. Ljusa väggfärger.
  4. Inredning.
  5. Få den att se större ut.
  6. Öppen planlösning eller med rumsavdelare.
  7. Gardiner.
  8. Belysning.

Vad är viktigt när du väljer bostad?

Det viktigaste rummet i hemmet är köket och fastän de mörkare färgerna trendat i våra hem – fortsätter ljust och fräscht att vara viktigt när vi väljer bostad.

Hur man mäter en lägenhet?

I lägenheter mäter man bara de utrymmen som ligger inom lägenheten. Först mäter man bostadens invändiga mått i varje våningsplan. Alla typer av våningsplan, utom våningar med snedtak ska man mäta mellan ytterväggarnas insidor, strax ovanför golvsockeln.

Vad ingår i kvm lägenhet?

Förråd med ingång inifrån bostaden räknas som boarea. Förråd med ingång utanför bostaden räknas inte med i boarean. Köksinredning, garderober, badkar, tvättma- skin etc påverkar inte mätningen, dvs räknas in i arean. Om hela våningsplanet har en takhöjd på minst 1,90 meter ska hela planet mätas.

Share this post