Trendig

Hur ar det i Sydsudan?

Hur är det i Sydsudan?

Största möjliga försiktighet bör iakttas i alla delar av landet. Efter omfattande militära sammanstötningar i Sydsudans huvudstad Juba i juli 2016 har situationen i Juba och i Sydsudan gradvis förbättrats efter vapenvila och förnyat fredsavtal 2018. Samtidigt är situationen oförutsägbar och kriminaliteten relativt hög.

Vad exporterar Sydsudan?

Oljan går liksom naturgas på export. Därutöver finns fyndigheter av järn, koppar, zink, guld och silver, men brytningen av dessa metaller är obetydlig.

Är det krig i Sudan?

Sudans regering anser att det inte pågår något krig, utan att det handlar om attacker enbart riktade mot väpnade motståndsgrupper. Med få undantag nekas internationella hjälporganisationer och media tillträde. De få som finns på plats är det med risk för sina liv.

Hur är klimatet i Sydsudan?

Merparten av Sydsudan utgörs av ett vidsträckt lågland som i sydöst övergår i högre berg. Vita Nilen och Suddträsken präglar landskapet. Terrängen består av savann eller träskmark i låglandet och regnskog i bergsområdena. Sydsudan har ett tropiskt klimat med hög temperatur och luftfuktighet.

Hur många bor i Sydsudan 2021?

Medianåldern i Sydsudan är 18,7 år….Statistik.

Sydsudans demografi
Barn som leker vid vraket av ett transportplan i Nubabergen år 2013.
Befolkning 10 984 074 (2021 est.)
Befolkningsförändring 5,05 % (2021 est.)
Åldersfördelning

Vad importerar Sudan?

De mest betydelsefulla importvarorna är tillverkningsvaror, maskiner, livsmedel och oljeprodukter. Sudans störta handelsutbyte är med Saudiarabien, även Storbritannien, Kina och Italien, importerar från Sudan medan Tyskland, Sydkorea och Egypten exporterar till Sudan.

Vad producerar Sudan?

Sudan är Afrikas till ytan tredje största land. Nilen löper tvärs igenom landet och delar det i en östlig och en västlig del….Sudan[redigera | redigera wikitext]

Republiken Sudan Jumhuriyat as-Sudan جمهورية السودان
Statsskick Republik
President Abdel Fattah Abdelrahman al-Burhan (2021)

Share this post