Populära

Vad ingar i en pedagogisk utredning?

Vad ingår i en pedagogisk utredning?

Delar i en pedagogisk utredning En kartläggning ska vara objektiv och belysa elevens hela skolsituation och lärmiljö. Det är viktigt att kartläggningen görs på organisation, grupp och individnivå. Här ingår bland annat att dokumentera och sammanställa tidigare anpassningar och stöd.

Vad ingår i en utredning?

En utredning är ett projekt som syftar till att analysera en fråga och sammanställa information kring den. Begreppet utredning syftar i grunden på verksamhet.

Vad ska ingå i en anamnes?

En allmän anamnes bör innehålla:

  • Tidigare och pågående sjukdomar.
  • Graviditet och förlossningar.
  • Tidigare bäckenkirurgi.
  • Body mass index.
  • Aktuella läkemedel.
  • Menopaus-hormonersättning.
  • Ärftlighet.
  • Social situation.

Varför pedagogisk utredning?

Syftet med utredningen är att skolan ska få tillräckligt med underlag för att förstå varför eleven har svårigheter i skolsituationen och vilka elevens behov av stöd är (Allmänna råden, Skolverket, 2014).

Vad ska en pedagogisk bedömning innehålla?

Av bedömningen ska tydligt framgå vilka extra anpassningar och särskilt stöd som skolan vidtagit för att anpassa verksamheten till elevens behov samt vilka resultat som följt av dessa insatser. Det ska framgå om eleven trots insatserna inte bedöms kunna nå grundskolans kunskapskrav.

Vad betyder psykiatrisk anamnes?

Den psykiatriska anamnesen är grunden i utredningen. Utgångspunkten är individens egen sökorsak. Det finns ämnen som kan vara svåra att ta upp spontant, till exempel missbruk eller våld i familjen, övergrepp, suicidalitet eller självskadebeteende.

Vem ska gör pedagogisk utredning?

Lag (2014:456). Vem ska gör de pedagogiska utredningarna? Utifrån inkluderingstanken borde alla lärare kunna göra en pedagogisk utredning men specialpedagoger och speciallärare (elevhälsan) vara till stöd i arbetet.

När ska man göra en pedagogisk utredning?

När ska en utredning om särskilt stöd göras? Om det kan befaras att en elev inte kommer att nå de kunskapskrav som minst ska uppnås, eller de kravnivåer som gäller om eleven läser ämnesområden, trots att eleven har fått stöd i form av extra anpassningar, ska detta anmälas till rektorn.

Share this post