Allmänning

Hur ta fram KPI?

Hur ta fram KPI?

Exempel på KPI:er

  1. MÅL: Få en ögonblicksbild av företagets finansiella hållbarhet.
  2. MÅL: Prognostisera potentiella problem (överskott/underskott).
  3. MÅL: Få insikt om hur snabbt ditt startup-företag växer.
  4. (250 000 – 100 000) / 100 000 x 100 = 150.
  5. MÅL: Mät hur väl din webbplats fungerar.
  6. MÅL: Se om du blir sedd.

Hur använder man KPI?

Key Performance Indicators (KPI) är ett mätbart värde som under en avgränsad tidsperiod visar hur effektivt ett företag är på att nå prioriterade mål. Genom att implementera och följa upp “rätt” KPI:er är det enklare att se om verksamhetens utveckling styrs i önskad riktning.

Är nyckeltal och KPI samma sak?

Nyckeltal hjälper organisationer sikta mot målen, följa sin utveckling och skapa insikter för bättre beslutsfattande. I artikeln använder vi begreppen Nyckeltal och Key Performance Indicator (KPI) omvartannat. Båda används med samma innebörd.

Varför är KPI viktigt?

KPI står för uttrycket ”Key Performance Indicator” och översätts vanligtvis till det svenska ordet nyckeltal. Det är ett sätt att mäta hur ett företag fungerar och hur bra affärerna går. Genom att använda sig av KPI:er kan ett företag får en övergripande överblick för om de utvecklas i relation till sina uppsatta mål.

Vad menas med Kpier?

Inom digital marknadsföring betyder KPI Key Performance Indicator, det ska alltså inte förväxlas med det finansiella begreppet Konsumentprisindex. KPI:er används för att mäta verksamheters effektivitet och resultat inom de flesta branscher.

Hur hänger KPI ihop med företagets affärsmodell?

Här menar författarna att det är viktigt att ta fram KPI:er som mäter den digitala förflyttningen i form av exempelvis gemensamt värdeskapande i nätverket, delning av det skapade värdet samt om man har kompetens som krävs för att ta steget mot en mer digital affärsmodell (Libert, Beck, & Wind, 2016).

Share this post