Rekommendationer

Vem ar agare till Findus?

Vem är ägare till Findus?

Nomad Foods Europe äger varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, Lutosa och La Cocinera. Sammanlagt har Nomad Foods Europe tio fabriker över hela Europa.

När kom färdigmat?

Frysboxar och frysskåp kom till under 60- talet vilket var början till en marknad för fryst färdigmat (Swahn, 2002).

Var tillverkas Findus färdigrätter?

Våra populära Dagens portionsrätter tillverkas i vår fabrik i Tyskland samt i Spanien.

Var kommer Findus ifrån?

År 1903 grundade Karl-Axel Thulin Skånska Frukt-vin- & Likörfabriken i Bjuv. Marabou köpte 1941 bolaget. Företaget fick namnet Findus (en sammanslagning av FruktINDUStri).

Vem äger Gooh?

är en del av Lantmännen. Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder kronor på årsbasis.

Hur tillverkas färdigrätter?

Istället för smör använder man smörpulver, och ägg kan levereras uppdelade i gula eller vita och i form av pulver, gelé eller stänger. Och en sådan enkel sak som lök. Den kan till exempel vara skalad och fryst i Polen, upptinad, hackad och frusen på nytt innan den är klar att levereras till färdigmatstillverkaren.

Vart kommer Findus fiskpinnar ifrån?

Den fångas utanför Norges kust och skickas till Kina, där den fi-leas. Därefter går den tillbaks till Europa, till Findus anläggning i norra Frankrike, där torsken delas i fiskpinnar, paneras och förfriteras. Sedan körs den till Sverige och ut i butik.

Varför la Findus ner?

Findus Sveriges vd Henrik Hjalmarsson uppger att nedläggningen beror på en överetablering i kombination med att Bjuv ligger för långt bort från de stora marknaderna i Syd- och Västeuropa vilket orsakar dyra transportlösningar. Han betonar att Findus inte kommer att sluta köpa produkter eller råvaror från Sverige.

Share this post