Allmänning

Vad gor Naturturismforetagen?

Vad gör Naturturismföretagen?

Naturturismföretagen – Branschorganisation för natur- och ekoturismföretag. VÄLKOMMEN TILL NATURTURISMFÖRETAGEN! Vi är de svenska natur- och ekoturismföretagens branschorganisation och gemensamma röst som verkar för bättre förutsättningar att driva naturbaserad turism samt en hållbar utveckling av näringen.

På vilket sätt har allemansrätten mycket stor betydelse för naturturismen?

Hela 94 % anser att allemansrätten är viktig att försvara och 77 % uppger att allemansrätten är viktig för det egna utövandet av friluftsliv. Även företagare inom naturturism anser att allemansrätten är betydelsefull.

Vad är det bästa med naturen?

Naturens Bästa är en kvalitetsmärkning av svensk ekoturism. Kvalitetsmärkningen sjösattes under FN:s internationella Ekoturismår 2002. Märkningen är skräddarsydd för att garantera hög kvalitet på arrangemangen i kombination med naturskydd, ett mer miljöanpassat resande, och en omsorg om resmålets kulturvärden.

Vad är viktigaste med ekoturism?

Ekoturismens grunder Ekoturism bygger precis som vanlig turism på människors vilja att resa till och vistas på platser som ligger utanför deras hemort, med betoning på människors intresse för miljön och vilja att göra så lite skada på denna som möjligt. Ekoturism är därför ekologisk och ekonomisk turism i kombination.

Varför skapades ekoturism?

Ekoturism är en form av turism som bidrar till skyddet av natur- och kulturmiljö- er och gynnar lokalbefolkningens välbefinnande. Ekoturism uppkom som en revolt mot massturismen som orsakade både social, ekologisk och ekonomisk negativ påverkan på natur, kultur och samhälle.

Vem står bakom certifieringen Naturens bästa?

Den svenska Ekoturismföreningen (vilken är en av huvudorganisationerna bakom märkningen Naturens Bästa) ställer sig bakom den internationella ekoturismföreningens definition, vilken i svensk översättning lyder ”ekoturism är ansvarsfullt resande som bidrar till skyddet av naturmiljöer och till lokalbefolkningens …

Vad är en ekoturism?

Definitionen omfattar både utomhusaktiviteten och de kringaktiviteter som skapar intäkter, jobb och skatteintäkter för svensk besöksnäring på landsbygden. VAD RÄKNAS SOM EKOTURISM? ”Ekoturism är ansvarsfullt resande som bidrar till skyddet av naturmiljöer och till lokalbefolkningens välbefinnande”.

Vad menas med ekoturism?

Share this post