Allmänning

Hur fungerar seedningslopp?

Hur fungerar seedningslopp?

Så funkar ett seedningslopp Vid starten på Vasaloppet finns startled från 0 där eliten startar, upp till 10 led där åkare utan tidigare resultat startar. De olika leden är till för att du som åkare ska känna att du redan från start får åka med jämbördiga skidlöpare.

Vilket parti är jobbigast i Vasaloppet?

– Det första är Sälenbacken direkt efter starten, den är två kilometer lång. Nästa tuffa parti kommer efter Tennäng när du åkt runt tre mil. Där finns tuffa backar och du åker fem kilometer i motlut upp mot Risberg.

Vad är en bra tid i Vasaloppet?

Nio timmar låter inte som någon hög målsättning. Om jag var dig så skulle jag sattsa på 7 timmar. Men det beror ju på om du vill ha en målsättning som är en utmaning eller en som är lätt att nå. Kör något seedningslopp så att du kommer fram en bit.

Kan man åka Vasaloppet otränad?

Kan man staka sig igenom Vasaloppet? Det finns tre sätt att klara av att staka sig igenom hela Vasaloppet. Du ska antingen tillhöra eliten eller träna stakning som besatt under en lång tid.

Vad kostar det att vara med i Vasaloppet?

Startplats till Vasaloppet En plats till Vasaloppet kostar 2000:- och denna köper du ett år innan. Vill du göra en budget variant så köp en plats på startplatser.se närmare loppet. Där kan du räkna med 1000:- plus 200:- i avgift för namnbyte.

Hur lång tid tar Halvvasan?

Dagen började tidigt då vi skulle resa från Tänndalen till starten i Oxberg på morgonen, vilket tog ganska exakt 3,5 h.

Vad heter kontrollerna på Vasaloppet?

Längs vägen från Sälen till Mora ringlar sig Vasaloppsspåret genom skogar, över myrar, förbi vattendrag, byar och fäbodar. Namn som Mångsbodarna, Oxberg och Eldris är i dag välkända och utgör bland annat platsen för viktig energipåfyllning under loppen, men antalet har genom åren förändrats.

Hur många höjdmeter är Vasaloppet?

Målet i Mora: 162 m ö h. Stigningsmeter: 812 m. Fallmeter: 986 m. Uppför: 25 procent – 22,2 km.

Share this post