Rekommendationer

Vad ar en ung mamma?

Vad är en ung mamma?

Du som är ung (upp till 23 år) och väntar barn erbjuds att delta i förlossningsförberedande utbildning och sedan när barnet är fött föräldrautbildning till barnet är 7-9 månader. Gruppträffarna är på öppna förskolan på ungföräldraöppet tillsammans med barnmorska, BVC-sjuksköterska och förskollärare.

Varför skaffar folk barn så tidigt?

Det finns gott om tid till att skaffa fler barn När du har skaffat ett barn vid tidig ålder så känner man mindre press på sig att öka på familjen ytterligare. Vänner och släktingar frågar mycket mindre om det blir fler barn och man tänker, som kvinna, inte lika mycket på den biologiska klockan.

Hur är det att vara ung förälder?

Bra saker med att vara ung förälder Risken för att få sjukdomar och besvär är mindre om du är ung. Unga orkar oftast mer. Det kan till exempel vara lättare för dig att orka leka med ditt barn och att vara vaken på nätterna när det behövs. Du kan ha lättare att anpassa dig till vad ditt barn behöver.

Hur länge räknas man som ung förälder?

Att vara juridisk förälder innebär att du har ansvar för att försörja barnet tills hen är 18 år, och att barnet har rätt att ärva dig. Om barnet går i skolan har du som förälder försörjningsplikt tills hen är 21 år.

När är det för tidigt att skaffa barn?

Den som har förlorat en förälder under 25 års ålder är mer benägen att tidigare skaffa barn, men om man är över 30 år och förlorar en förälder är det mindre sannolikt att man så snart som möjligt skaffar barn. När man sedan har barn, om man skaffat sig sådana, finns det en hel del saker att tänka på.

Varför så många barn?

Tanken att få föra en annan människa till världen och se all glädje den personen får gå igenom i livet, men även motgångar är en annan stark anledning att många vill skaffa barn. Som förälder vill vi gärna se sitt barn växa upp och lyckas bra i samhället.

Share this post