Frågor

Far man skjutsa pa Cross?

Får man skjutsa på Cross?

Tänk på att om du har passagerare måste mopeden ha lämpliga säten och effektivt skydd mot hjulekrar- na. Du får skjutsa ett barn under 10 år. Du får skjutsa två barn under sex år om den som kör fordonet har fyllt arton år. Vid skjutsning på moped klass II måste den som fyllt sju år använda skyddshjälm.

Måste man ha typintyg moped?

Vid köp av moped klass II ska du begära att få ett typintyg om det är en svensk godkänd 30-moped eller ett CoC-intyg (intyg om överensstämmelse) om det är en EU-godkänd 25-moped.

Får man skjutsa någon på en flakmoped?

Det är inte tillåtet att skjutsa någon på flaket på en flakmoppe. Enligt lagen skall en passagerare sitta på en plats som är avsedd för passagerare. Flaket är bara avsett för gods.

Får man åka 3 på en moppe?

2. Endast en passagerare får tas med på mopeden. 3. Även passageraren måste bära hjälm.

Kan man åka 2 på en Crossmoppe?

Krav på moped klass I Registreringsskylt: Ja (läs mer om registreringsskylt). Hastighetskrav: Konstruktiv hastighet högst 45 km/tim. Passagerare: En, om det finns avsedd och registrerad plats.

Måste din passagerare ha hjälm på sig när du skjutsar?

Både förare och passagerare måste ha en godkänd hjälm fastspänd på huvudet. Polisen om konsekvenserna: 2500 kronor i böter. Skallskador.

Vad räknas som Veteranmoped?

Mopeden måste vara av årsmodell 1984 eller äldre.

Vad kostar en flakmoped?

36 månader, totalbelopp 79 054,66 SEK, eff. ränta 20,63%. Komplettera din moped med en hjälm.

Måste man ha stöldskydd på moped?

Minst en godkänd varningstriangel måste medföras vid färd med bil, motorredskap klass I, motorcykel med sidvagn och trehjulig motorcykel eller moped. Även om det inte är föreskrivet bör två varningstrianglar medföras. Denna rekommendation gäller också vid färd med traktor och andra motorredskap.

Hur gammal måste passagerare vara för att tillåtas skjutsas på en tvåhjulig moped klass 1?

Vägverket föreslår även en 18-årsgräns för att få skjutsa andra passagerare på mopeder av både klass 1 och 2. Verket ifrågasätter det lämpliga i att en 15-åring i dag tillåts skjutsa passagerare samtidigt som han eller hon är nybörjare på att köra.

Share this post