Blogga

Hur ar teoriprovet utformat?

Hur är teoriprovet utformat?

Teoriprovet, även kallat Kunskapsprov B, kostar 325 kr och består av 70 st frågor. 65 stycken av dessa är riktiga frågor och resterande är “testfrågor”. Teoriprovet pågår under 50 minuter och för att få ett godkänt resultat krävs det att du har minst 52 rätt, d.v.s. 52/65.

Vad ska man kunna inför teoriprovet?

Mina tips inför teoriprovet

  1. Läs hela körkortsboken.
  2. Gör tester på internet.
  3. Det är viktigt att förstå vad DEM VILL HA för svar.
  4. Uteslutningsmetoden, funkar bra om man är osäker.
  5. Jag kollade igenom alla vägmärken dagen innan för att ha koll på vad de betyder och för vilka fordon skyltarna gäller.

Hur ser teori prov ut?

Så går teoriprovet till Provet består av totalt 70 frågor, men du kan som högst få 65 poäng. Det beror på att 5 av frågorna är testfrågor, och de räknas inte in i provresultatet. För att provet ska bli godkänt måste du svara rätt på 52 frågor. Provtiden är 50 minuter.

När får man resultatet på teoriprovet?

Du får reda på direkt efter provet om det är godkänt eller underkänt. Du får också ett mejl med ditt resultat. Ett godkänt teoriprov behörighet B är giltigt i sex månader*. *Teoriprov som görs från den 1 mars 2020 till den 30 september 2022 med godkänt resultat är giltiga i sex månader från dagen för provet.

Vilka frågor kan komma på teoriprovet?

50 minuter provtid. 65 frågor + 5 testfrågor (testfrågorna används för utvärdering och räknas inte in i resultatet). 52 rätt av 65 frågor (80 %) är godkäntgränsen. Om du har särskilda skäl kan du få göra teoriprovet muntligt eller med en tolk.

Hur klarar man teoriprovet på första försöket?

Såhär klarar du teoriprovet på FÖRSTA FÖRSÖKET

  1. LÄS BOKEN!!!! Du måste läsa boken, noggrant, och sök förståelse varför saker är som dom är, och förstå sambanden mellan kapitlen.
  2. Gör massa tester. Rekommenderar att du gör elevcentralens tester.
  3. Läs boken igen, så du känner att det är repetition att läsa den.

Share this post