Ny

Vad ar rokbegransare?

Vad är rökbegränsare?

Du måste byta insprutningspump till en som har rökbegränsare. Rökbegränsaren fettar på med mer bränsle när du har laddtryck. Har du inte en sådan ryker det väldigt svart när du inte har laddtryck. Insprutningspump från D24T/TIC passar.

Hur fungerar en rökbegränsare?

Den del av pumpen som denna omtalade kolven sitter i kallas för rökbegränsare och är igentligen en spärr för max bränslemängden som flyttas i förhållande till övertrycket i insugsröret. På tomgång och lägre belastning har den överhuvudtaget ingen kontakt med pumpens regulator.

Hur snabbt snurrar en turbo?

Turbon varvar upp till (och i vissa fall över) 200 000 varv per minut vilket inga kullager klarar av, och därför är axeln lagrad med ett glidlager som smörjs med motorolja.

I vilken hastighet roterar dieselpumpen?

En egenhet hos dieselmotorn är att den i regel har lägre toppvarv än en bensinmotor (ottomotor), delvis på grund av den kraftigare och tyngre konstruktionen, och delvis på grund av det faktum att förbränningen är så långsam att vridmomentet avtar mycket hastigt vid varvtal över cirka 4000 varv per minut.

Vad uppfann Rudolf Diesel?

DieselmotorRudolf Diesel / Uppfinningar

Varför uppfanns dieselmotorn?

Krupp och Maschinenfabrik Augsburg framställde 1893-1897 den första fungerande dieselmotorn. Motorn kunde köras på billigare bränslen men den var större och tyngre än konkurrenterna. Den blev populär i stora fordon som tåg, lastbilar och fartyg. Senare när ekonomin gick bättre kom den även snabbt till vanliga bilar.

Varifrån kommer ordet diesel vi använder för bränslet och i dieselmotor?

En dieselmotor är en förbränningsmotor konstruerad med principen för en kolvmotor, där bränslet tillsätts först i kompressionsfasens slutskede, till skillnad från exempelvis ottomotorn (bensinmotorn). Motortypen uppfanns av och är uppkallad efter tysken Rudolf Diesel.

Share this post