Allmänning

Vad kan man gora med Active Directory?

Vad kan man göra med Active Directory?

Active Directory (AD) är en tjänst i Windows Server som används för att hantera och organisera användare, resurser, behörigheter, klienter och servrar. I princip alla stora företag använder AD för att kunna centralisera hanteringen av stora IT-miljöer.

Varför Azure AD?

Azure Active Directory (Azure AD) är en molnbaserad tjänst för identitets- och åtkomsthantering. Den här tjänsten hjälper dina anställda att komma åt externa resurser, Microsoft 365, Azure Portal och tusentals andra SaaS-program. Azure AD hjälper dem också att komma åt interna resurser.

Vad är Active Directory Domain Services?

Azure Active Directory Domain Services (Azure AD DS) tillhandahåller hanterade domäntjänster som domänkoppling, grupprincip, LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) och Kerberos/NTLM-autentisering.

Vad krävs av datorn för att Active Directory skall installeras?

Det finns några saker som vi behöver reda ut innan vi sätter igång. AD bör alltid installeras på en nyuppsatt server. Detta är ett krav från Microsoft för att de skall kunna ge dig support. Under installationen av AD kommer vi även att sätta ett lösenord för Directory Services Restore Mode (DSRM).

Vad gör en Domain Controller?

server som i en domän i ett Windows‑nätverk hanterar frågor om inloggning, autentisering och behörighet. (I en domän i ett Windows‑nätverk kan en användare använda samma användarnamn och lösenord för alla resurser som hon har behörighet att komma åt.) – På engelska: domain controller.

Vad är AD inloggning?

AD (Active Directory) är en katalogtjänst från Microsoft vilket är ett utmärkt grundkonto att använda för all inloggning. Även i de fall säker inloggning eller tvåfaktorsinloggning (2FA) eftersträvas är det en fördel låta AD-kontot utgöra en av faktorerna.

Hur installerar man Active Directory?

  1. Förutsättningar.
  2. Skapa en virtuell dator.
  3. Slutföra distributionen av operativsystemet.
  4. Installera förutsättningar för Active Directory.
  5. Skapa en Windows Server AD-miljö
  6. Skapa en Windows Server AD-användare.
  7. Skapa en Azure AD-klientorganisation.
  8. Skapa en global administratör i Azure AD.

Vilka två steg behövs för att installera Active Directory och få servern att hantera domänen?

Share this post