Ny

Kan en Byggarbetsmiljosamordnare bade vara en juridisk person och fysisk person enligt foreskriften AFS 2008 16 6?

Kan en Byggarbetsmiljösamordnare både vara en juridisk person och fysisk person enligt föreskriften AFS 2008 16 6?

6 § Byggarbetsmiljösamordnare ska vara antingen • juridisk person som förfogar över personer som har den utbildning, kompetens och erfarenhet som behövs för att kunna utföra de uppgifter som åligger en byggarbetsmiljösamordnare enligt arbetsmiljölagen och dessa föreskrifter eller • fysisk person som själv har, eller …

När ska arbetsmiljöplan upprättas enligt AFS 2008 16?

Byggarbetsmiljösamordnare enligt kap. 7 b § arbetsmiljölagen ska se till att den arbetsmiljöplan som upprättats enligt 8, 2 och 2 a §§ finns tillgäng- lig så snart byggarbetsplatsen etablerats.

Hur många kan vara bas Pi ett projekt?

Det är värt att notera att det bara får finnas en BAS-P eller BAS-U åt gången i ett projekt. Vidare kan den som utses BAS-P eller BAS-U antingen vara en fysisk person, eller en juridisk person, exempelvis ett aktiebolag.

Vad innehåller AFS 1999 3?

Föreskrifterna riktar sig till alla som har ansvar för byggnads- och anläggningsarbete, även byggherrar. De innehåller bland annat regler om transport av material på byggplatser, takarbete, vägarbete och skyddsnät.

Kan Byggarbetsmiljösamordnaren vara en juridisk person?

Utse byggarbetsmiljösamordnare Bas-P och Bas-U kan antingen vara en fysisk eller juridisk person. Både byggherre, Bas-P och Bas-U ansvarar för att arbetsmiljö uppgifterna blir utförda.

Vem kan vara bas-p?

BAS-P är en förkortning som står för byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering. Byggherren är den som väljer vem som ska vara BAS-P i projektet. Även en juridisk person, alltså ett företag, kan vara BAS-P, men då måste byggherren utse en fysisk person som handläggare.

När ska man upprätta en arbetsmiljöplan?

Alla som ska utföra ett byggnads- eller anläggningsarbete som innehåller riskabla moment måste upprätta en arbetsmiljöplan innan arbetet startar. Kravet på en arbetsmiljöplan kommer från Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Föreskrifterna gäller alltid vid både bygge och underhåll av en byggnad eller en anläggning.

Share this post