Trendig

Vad ar syftet med kvalitetsstyrning i projekt?

Vad är syftet med kvalitetsstyrning i projekt?

Resultatet visar att det finns en ambition i projektorganisationen att prestera bra och leverera ett projekt med hög kvalitet. Ett flertal anpassningar av NCC:s interna kvalitetsstyrning har identifierats i projektet vilka främst kan kopplas till den egenkontrollbaserade slutbesiktningen.

Vad innebär kvalitet i ett projekt och hur säkerställer vi den?

Projektkvalitet: Säkerställa att förväntningar, önskemål och behov blir tillfredsställda. Projektkvalitet, project quality management, är processen som går ut på att försäkra sig om att alla nödvändiga moment beträffande projektets design, planering och tillämpning är effektiva med hänsyn till dess syfte och utförande.

Vad innebär kvalitetsstyrning?

Kvalitetsledning definieras som: ”Samordnade aktiviteter för att leda och styra en verksamhet med avseende på kvalitet” och omfattar kvalitetsplanering, kvalitetssäkring, kvalitetsstyrning och kvalitetsförbättring. Kvalitetsstyrning är den del av kvalitetsledning som är inriktad mot att uppfylla kvalitetskrav.

Vad ska ingå i en kvalitetsplan?

I kvalitetsplanen skall även era egenkontroller ingå och beskrivningar hur ni använder dem. Har man inga kvalitets-, miljö- eller arbetsmiljöplaner så godkänns man inte som entreprenör. Att ta fram projektanpassade kvalitetsplaner kan vara tidskrävande, särskilt om man inte riktigt vet vad som ska ingå i dessa.

Varför kvalitetsstyrning?

Kvalitetsstyrning innebär att mäta avvikelser i tillverkningsprocessen och vidta åtgärder för att minska dessa avvikelser. Åtgärder inom kvalitetsstyrning innebär att moderera och justera tillverkningsprocessen så att de producerade enheterna håller sig till standard.

Vad är en kvalitetsplan?

Det är deras ansvar att se till att varje entreprenör både har en kvalitetsplan och att den är väl genomarbetad. En kvalitetsplan är ett av de verktyg som finns för att garantera att en entreprenad utförs korrekt. Det är ett av de viktigare dokumenten i projektet och är en plan som varje entreprenör ska kunna visa upp.

Share this post