Frågor

Hur hittar jag mitt foretags SNI-kod?

Hur hittar jag mitt företags SNI-kod?

Till hjälp att hitta rätt SNI-koder för verksamhet finns SCB:s söksystem SNI-Sök. Skatteverket lämnar uppgifter om SNI-koder vidare till SCB:s allmänna företagsregister. Det registret är offentligt och uppgifter som SNI-koder kan lämnas ut och spridas vidare via till exempel internetbaserade tjänster.

Var hittar man branschkod?

Förteckning av branschkoder för SNI hittar du på Statistiska Centralbyråns webbsida. Du kan läsa mer om standard för svensk näringsgrensindelning (SNI) på scb.se.

Vilka SNI-koder har jag?

För hjälp med SNI-koder i samband med registrering av verksamhet hos Skatteverket, ring Skatteupplysningen på telefonnummer 0771-567567. För att få veta vilken/vilka SNI-koder som finns i SCB:s företagsdatabas (gäller företag som redan är registrerade hos SKV), kontakta oss via e-post [email protected].

Hur många SNI-koder finns det?

Undergrupper, som har fyrsiffriga nummerkoder (01.11 till 99.00). Totalt finns 615 undergrupper. Detaljgrupper, vilka enbart finns i SNI-systemet. Detaljgrupper har femsiffriga koder, från 01.110 till 99.000.

Hur ändra verksamhetsbeskrivning?

Vill du göra en namnändring eller ändra verksamheten? Det anmäler du i vår e-tjänst på verksamt.se!…Så går det till att ändra företagsnamn eller verksamhet

  1. Bolagsstämman beslutar att ändra företagsnamn eller verksamhet.
  2. Anmäl ändringen till Bolagsverket.
  3. Bolagsverket granskar och registrerar namnet.

Vad kostar det att lägga till SNI-kod?

Vissa ärenden du anmäler via Bolagsverkets e-tjänst på verksamt.se är avgiftsbelagda. Alla ärenden som du anmäler till Skatteverket är avgiftsfria. Avgiften till Bolagsverket betalar du direkt i e-tjänsten när du gör din anmälan….Ärende.

Ärende E-tjänst
Ändra företagsnamn 1 000 kr 1 200 kr
Ändra verksamhet 600 kr 800 kr

Kan man byta SNI-kod?

Via Skatteverkets e-tjänst på verksamt.se kan du: Ändra eller lägga till SNI-koder. Du kan söka fram koder via SNI-sök.

Share this post