Vad jobbar en Stödassistent med?
Som stödassistent inom LSS arbetar du med pedagogiskt stöd och omsorg efter våra brukares behov. Stödassistenter arbetar på många olika arbetsplatser, till exempel på gruppboenden, dagliga verksamheter och korttidshem för barn, ungdomar eller vuxna.
Vad är skillnad mellan Stödassistent och Boendestödjare?
Stödassistent[redigera | redigera wikitext] Yrkestiteln är inte enhetlig över hela landet, benämningar som omsorgsassistent, habiliteringsassistent, habiliteringspersonal, vårdare inom funktionsvariation, arbetshandledare och (i viss mån) boendestödjare förekommer också för samma eller liknande arbetsuppgifter.
Vad gör man på ett LSS boende?
Den enskilde får hjälp med dagliga behov. Dagliga behov kan vara att sköta hygienen, klä på eller av sig, förflytta sig, handla och att kommunicera och umgås med andra människor. Personen som bor på LSS-boendet har rätt till fritidsverksamhet och kulturella aktiviteter.
Vad är skillnaden mellan stödassistent och Stödpedagog?
Både yrkesrollen stödassistent och stödpedagog skall finnas i det brukarnära arbetet och har samma nivå i linjen. Skillnaden i befattningarna stödassistent och stödpedagog ligger i kompetensnivåerna. Stödbiträde har inte erforderlig utbildning men utför i huvudsak samma arbetsuppgifter som en stödassistent.
Hur mycket tjänar en stödassistent efter skatt?
29 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.
Vad innebär ett boendestöd?
Boendestöd är en praktisk, pedagogisk och social insats för personer med funktionsnedsättning som syftar till att underlätta för den enskilde att hantera sin vardag. I Socialstyrelsens termbank definieras boendestöd som bistånd i form av stöd i den dagliga livsföringen riktat till särskilda målgrupper i eget boende.
Vad ingår i boendestöd?
Det är du själv som ansöker om boendestöd och därför ska du som söker vara beredd på att ta emot stöd. Det här kan personalen stödja dig med: Sysslor i hemmet Matlagning, inköp, städning, tvätt, planering och struktur så att det blir enklare att sköta dina vardagssysslor.
Vad gör man när man jobbar på LSS?
Det huvudsakliga uppdraget är att främja den boendes förmågor och självständighet. I det dagliga arbetet ger man ett pedagogiskt stöd vid vardagliga aktiviteter, allt från stöd med matlagning, städning, fritidsaktiviteter och myndighetskontakt.