Populära

Vilket program ska jag valja om jag inte vet vad jag vill bli?

Vilket program ska jag välja om jag inte vet vad jag vill bli?

Det är sant att om du vill bli läkare så är den kortaste vägen att du läser Naturvetenskapsprogrammet med naturinriktning, men läser du ett annat program och sen kommer på att du verkligen vill bli läkare så funkar det också. Vägen dit blir då lite längre eftersom du måste läsa till några kurser men det går.

Hur vet jag vilket jobb som passar mig?

Yrkestest 1 41 Q är ett test baserat på den schweiziske psykiatern Carl Jungs modell för personlighetstyper. Testet innehåller 41 frågor som resulterar i förslag på olika yrken som passar just din personlighetstyp.

Vilken inriktning ska jag välja?

Gör testet och se vilket gymnasieprogram som passar just dig! Vi vet att det inte alltid är lätt att veta vilket program man ska välja. Gör vårt gymnasietest och få en fingervisning om vilket program som kan passa just dig! Svara på våra frågor baserat på din personlighet och vad som stämmer mest in på dig.

Hur väljer jag gymnasium?

Ställ frågor och jämför olika alternativ.

  1. Du själv. Skriv ner vad som är viktigt för just dig och jämför med vad skolorna erbjuder.
  2. Utbildningens innehåll. Om du väljer en utbildning du verkligen är intresserad av är chansen större att det går bra.
  3. Studier.
  4. Arbete.
  5. Egna val.
  6. Språk.
  7. Gå klart!

Vilket jobb tjänar man mest på utan utbildning?

12 välbetalda jobb med kort utbildning

  • Dags för ett karriärbyte? Vi listar tolv yrken som ger bra betalt utan att kräva långa utbildningar.
  • Lokförare.
  • Arborist.
  • Programmerare.
  • Pilot.
  • Redovisningsekonom.
  • Kustbevakare.
  • Projektledare inom IT.

Vilket program ska man gå om man vill bli advokat?

Bra program att välja om du vill läsa till advokat efter gymnasiet är Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet eller Samhällsvetenskapsprogrammet. Dessa program ger dig den behörighet som krävs för att söka till Juristprogrammet. Även Teknikprogrammet kan vara ett bra val, om du väljer att läsa till Historia 1a2.

Vilka gymnasielinjer är populärast?

Samhällsvetenskapsprogrammet är det vanligaste förstahandsvalet bland eleverna följt av ekonomiprogrammet med 22 000 respektive 18 300 elever. Bland yrkesprogrammen sökte eleverna i störst utsträckning el- och energiprogrammet (6 500 elever) följt av fordons- och transportprogrammet (6 400 elever).

När måste man bestämma gymnasium?

När du går i nian är det dags att välja gymnasium. Först är det bra att veta vilka program som finns att söka. I Sverige finns 18 nationella program som delas upp i högskoleförberedande (teoretiska) och yrkesförberedande (praktiska) program. Det finns 6 stycken högskoleförberedande program och 12 yrkesprogram.

Vilket jobb är lättast att få utan utbildning?

Här tipsar vi om lite jobb som inte kräver någon utbildning och i vissa fall jobb med bra lön.

  • Hemtjänst. Exempel på sysslor:
  • Städare.
  • Elektriker.
  • Brevbärare.
  • Lagerarbetare.
  • Andra yrken.

Vilket program ska jag välja?

Hur många individuella val väljer man?

Alla gymnasieelever på alla gymnasieprogram väljer 200 poäng inom Individuellt val. Det är 2 stycken ”normalstora kurser” kan man säga för att de flesta gymnasiala kurser är á 100 poäng (= 100 undervisningtimmar). Men om man väljer små kurser – då är det fyra stycken 50-poängskurser som får plats inom Individuellt val.

Vad är den bästa linjen att läsa om du vill bli flygvärdinna?

Utbildningar som är relevanta för att bli flygvärd/flygvärdinna är Hotell- och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Erfarenhet från till exempel hotell, reseföretag, sjukvård eller restaurang är meriterande när du söker yrket.

Share this post