Ny

Varfor positiv camber?

Varför positiv camber?

positiv camber medför lite mera vägkänsla och bättre grepp på inner hjulet i kurvan, vilket inte ger speciellt mycket bättre grepp. Negativ så lägger sig ytterhjulet plant mot marken och eftersom nästan all belastning är där så får man mycket bättre grepp.

Hur mycket camber?

STCC Har Runt -3 Grader Camber En STCC bil har runt 3 grader negativ camber. De justerar även efter bana och har mer camber på den sida av bilen som kommer gå mest i ytterkurvor. Tre grader har dock en bieffekt, att däcket slits ojämnt så det är inget ska ha på en gatbil.

Hur mycket Caster?

Negativ caster kräver mindre styrkraft men kan orsaka att bilen blir instabil på rakorna. Hur mycket caster ska du köra? Det beror helt på vilken typ av bil och vad du ska använda bilen till. Denna vinkel rekomenderar vi att du ber någon som har rätt utrusning för att ställa om du är osäker.

Hur påverkar camber?

Köregenskaper. Cambervinkeln påverkar manöveregenskaperna. I synnerhet förbättrar negativ camber greppet vid kurvtagning. Detta beror på att däckets slitbana då har en mer optimal anliggning till vägen, så att krafter överförs genom däckets vertikala plan, snarare än genom tvärkraft över slitbanan.

Hur mycket toe in ska man ha?

Generellt så brukar Toe-in på en bakhjulsdriven bil ligga på mellan 1-3mm, det viktiga är att det aldrig får bli Toe-out för då blir den jobbig på vägen!

Hur mycket toe out?

Har du inget att mäta med så är en normal tändsticka 2×2 mm. Approximera värdena för att du inte mäter på fälgen utan får ett något större värde mätt på däcket. Värdena i toe-in/toe-out brukar ha relativt stora toleranser = 1 – 3 mm o s v. Har din bil stänkskydd fram kan du behöva lyfta upp dem.

Hur mäter man caster?

Lättast att förklara det är att titta på en cykel från sidan. Drar man en linje längs framgaffeln och hela vägen ner till marken, sedan en linje lodrätt genom navet på framhjulet. Då är det den vinkeln som är i ovankant som är castervinkeln. Denna mäts i grader.

Vad är caster på bilen?

Normalt sett så används caster till att få bilen at själmant gå rakt fram. Man liknar det vid ett tevangshjul eller en sån där vagn som finns på varuhusen där hjulen släpar efter så att dom ställer sig i åkriktningen. caster på en bil.

Vad påverkar Hjulinställningen?

Camber, Toe & Caster För mycket inåt- eller utåtlutning, även känd som negativ och positiv camber, indikerar felaktig anpassning och kommer behöva justeras. Slita lager, bultförband och andra hjulupphängande delar kan bidra till feljustering av camber.

Varför har man toe in?

Varför mäta själv? Det är inte så dyrt att få mätt toe in hos en däckverkstad. Problemet är bara att de inte kan justera in hjulen så att det blir rätt. Framvagnen kan kanske fixas på plats men bakvagnen kräver mer insats och är lämpligt som ”hemmajobb”.

Share this post