Frågor

Vad gor en dorrvakt?

Vad gör en dörrvakt?

En dörrvakts uppgift kan utöver att övervaka entrén och välkomna gäster vara att kontrollera att gäster uppfyller de eventuella krav som ställs, till exempel en viss ålder eller klädsel, och om så inte är fallet neka inträde. En person med uppgift att välkomna och hjälpa gäster tillrätta kan även kallas entrévärd.

Vad har en publikvärd rätt att göra?

Jobba som publikvärd Dina arbetsuppgifter kan bland annat vara biljettförsäljning, bevakning eller visitation. Du är den första kontakten besökaren får med evenemanget den dagen och det sätter hög betydelse på att du står rakryggad, glad och hälsar gästerna välkomna.

Måste man visa leg för en väktare?

Om du är väktare så har du skyldighet att uppvisa legitimation för polis om du är misstänkt för brott. Om du är ordningsvakt så är du skyldig att uppvisa legitimation samt förordnande för polis när de väl begär det, då de rimligtvis vill kontrollera att du är förordnad ordningsvakt.

Hur mycket tjänar man som dörrvakt?

30 100 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur blir man Publikvärd?

Utbildning. Du bör vara 18 år fyllda, ostraffad och drogfri. Publikvärdar kan kontrolleras t ex av Länsstyrelsen, vanligtvis en gång per år. Kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift efterfrågas, kunskaper i flera språk är meriterande.

Kan väktare kräva legitimation?

Om ordningsvakter finns på plats med biljetkontrollanter kan ordningsvakter begära ID i syfte att verkställa den administrativa avgiften eftersom en ogiltig eller avsaknad av biljett stör den allmänna ordningen enligt 4 kap.

Måste man visa leg för kontrollanter?

I lagen framgår ingenstans att en kontrollant har rätt att kräva att passagerare uppger namn, personnummer eller visar legitimation. En kontrollant har däremot befogenhet att avvisa en resenär med ogiltig biljett, eller som vägrar betala tilläggsavgift, från färdmedlet (5 § lag om tilläggsavgift i kollektivtrafik).

Vad krävs för att bli dörrvakt?

För att bli ordningsvakt ska du vara 20 år, laglydig och lämplig för uppdraget. Du ska klara ett fysiskt test, språktest och intervju. Med laglydig innebär att du ska vara ostraffad och inte förekomma i polisens misstanke- och brottsregister. Du ska inte ha blivit dömd för något brott inom de senaste fem åren.

https://www.youtube.com/watch?v=mqEke_pw4DI

Share this post