Rekommendationer

Vad kan man gora avdrag for i deklarationen?

Vad kan man göra avdrag för i deklarationen?

Deklaration 2022 – 18 skatteavdrag du inte vill missa

  • Skatteavdrag vid lån. Att ha lån kostar pengar.
  • Räntekompensation.
  • ROT- och RUT-avdrag.
  • Värdepapper – kvitta kapitalförluster mot kapitalvinster.
  • Mobiltelefon, dator och surfplatta.
  • Cykel till och från arbetet.
  • Övriga resor till och från arbetet.
  • Pensionssparande.

När får man besked om deklarationen gått igenom?

2 maj – Sista dagen att deklarera. 8-10 juni – Skatteverket betalar ut skatteåterbäring till dig som deklarerade senast den 2 maj. 7-8 augusti – Du som har skatt att betala får ditt slutskattebesked till din digitala brevlåda. Har du ingen digital brevlåda får du beskedet med posten senast den 20 augusti.

Hur mycket får man dra av per mil i deklarationen?

Avdrag – Resor till och från arbetet För resor med egen bil beräknas dina utgifter till 18:50 kronor per mil. För resor med förmånsbil beräknas dina utgifter till 6:50 kronor per mil om bilen går på diesel och till 9:50 kronor per mil om bilen går på annat drivmedel (till exempel bensin, el eller etanol).

Hur mycket ska jag betala i Fackavgift?

Som medlem betalar du medlemsavgift i relation till din inkomst. Ordinarie medlemsavgift i Unionen är 235 kr/mån men kan bli lägre om din inkomst är under 25 000 kr/mån. Finns det en klubb på din arbetsplats kan det tillkomma en obligatorisk klubbavgift, oftast mellan 5 och 25 kr.

Är Akassan avdragsgill?

Fackligt medlemskap stärks av en avdragsrätt för medlemsavgift och a-kassa. Dessutom har arbetsgivare rätt att dra av sina medlemsavgifter. Ömsesidig avdragsrätt är bra för neutraliteten och balansen på arbetsmarknaden. Den 1 januari 2002 infördes senast en skattereduktion för fackföreningsavgifter.

Hur räknas skattereduktion?

På underskott av kapital får du skattereduktion med 30 procent om underskottet är högst 100 000 kronor. Om underskottet är större än 100 000 kronor är skattereduktionen 30 procent av 100 000 kronor plus 21 procent av den del av underskottet som överstiger 100 000 kronor.

Share this post