Ny

Hur ofta uppdateras NE se?

Hur ofta uppdateras NE se?

Fakta uppdateras kontinuerligt och nya uppslagsord läggs fortlöpande till. Det gör uppslagsverket till en aktuell och tillförlitlig källa i dagens enorma informationsutbud. Vi ser gärna att du använder texterna i uppslagsverket och NE som källa. För mer information om kopiering och upphovsrätt, läs här.

När grundades Nationalencyklopedin?

Nationalencyklopedin

Information
Förlag Bra Böcker AB, genom NE Nationalencyklopedin AB sedan 2001
Utgiven 1989–1996 (bok) 2000–idag (Internet)
Typ Uppslagsverk
Antal band 20

Varför skapades NE se?

Vår historia Målet för uppslagsverket var bland annat att det skulle vara modernt och spegla sin tid och informationen skulle vara korrekt och begriplig. Uppslagsverket skulle ge svar på frågor av typen vem, vad, när, var, hur och varför och stimulera fantasin.

När uppdaterades NE senast?

Vi har valt att inte uppge datum för senaste uppdatering. Många artiklar har flera författare och ofta kan en del av en längre artikel vara uppdaterad medan en annan del är den ursprungliga versionen. Därför blir en angivelse av uppdateringsdatum inte helt relevant.

Vad är NE se för källa?

Vilka är NE:s källor? NE:s källor är de ämnesexperter och skribenter som skriver texterna. De har i sin tur sina egna källor. Detsamma gäller NE:s ämnesredaktörer som använder en mängd olika källor i sitt arbete, exempelvis referensverk, facklitteratur och källor kopplade till daglig omvärldsbevakning.

Är NE oberoende?

NE:s källor är de ämnesexperter och skribenter som skriver texterna. De har i sin tur sina egna källor. Detsamma gäller NE:s ämnesredaktörer som använder en mängd olika källor i sitt arbete, exempelvis referensverk, facklitteratur och källor kopplade till daglig omvärldsbevakning.

Share this post