Populära

Har drottningen brutit armen?

Har drottningen brutit armen?

Drottning Silvia, 77 år, har brutit armen, meddelar kungahuset på Facebook. I meddelandet från hovet står det att drottningen skadat höger handled i samband med ett fall i hemmet på Drottningholms slott. Det står också att drottning Silvia fått vård och att hon efter omständigheterna mår väl.

Har drottning Silvia Alzheimer?

Drottningen själv valde, när hon fick reda på mammans diagnos, att inte berätta för sin mor att det var en demenssjukdom mamman led av. Alzheimer och demens omgärdas av ett stigma, och det cementeras av att man håller tyst och inte pratar om sjukdomen.

I vilket land är drottning Silvia född?

H.M. Drottningen föddes i Heidelberg i Tyskland den 23 december 1943. Hon är dotter till framlidne direktören Walther Sommerlath och hans likaså framlidna brasilianska hustru Alice Sommerlath, född Soares de Toledo.

Är Silvia drottning?

Silvia Renate, Sveriges Drottning, föddes i Heidelberg 1943. Hennes föräldrar var direktör Walther Sommerlath och hans brasilianska hustru Alice de Toledo. Silvia Sommerlath och Kronprins Carl Gustaf träffade varandra under de Olympiska Spelen i München 1972.

Vad har hänt drottningen?

Så uppstod drottning Silvias skada Drottningen föll och tog emot sig själv med sin högra hand, vilket ledde till skadan i handleden. Hon genomgick en röntgen på sjukhuset och efter undersökningen av handen så kunde läkare konstatera att drottningen drabbats av flera frakturer efter det hårda fallet.

Hur jag bröt armen?

Den vanligaste orsaken till att man bryter handleden eller underarmen är att man halkar eller snubblar och tar emot sig med handen.

Är drottning Silvia sjuk?

Nu måste dock drottning Silvia och kung Carl Gustaf pausa alla sina uppdrag. Kungaparet är smittade med covid-19. För speciellt kung Carl Gustaf är det chockartat att han och Silvia har smittats.

Vad hette Silvias pappa?

Walther Sommerlath[redigera | redigera wikitext] Carl August Walther Sommerlath, född 22 januari 1901 i Heidelberg i Baden i Kejsardömet Tyskland, död 21 oktober 1990 i Heidelberg i Baden-Württemberg i Tyskland, var en tysk affärsman. I Sverige är han mest känd som far till Silvia Sommerlath, Sveriges drottning.

Vilket universitet har drottningen utsetts till hedersdoktor?

Hedersdoktorer vid Linköpings universitet. Astrid Lindgren, Tage Danielsson, Percy Barnevik, drottning Silvia, Carl-Henric Svanberg, Louise Hoffsten och Jonas Gardell är några av hedersdoktorerna vid Linköpings universitet. Fakulteterna utser hedersdoktorer varje år.

När bröt Silvia armen?

Kungafamiljen är drabbad – och nu uppdaterar hovet om drottning Silvia. Snart fyra veckor har gått sedan den där mycket tidiga måndagsmorgonen i februari när drottningen föll olyckligt hemma i den privata våningen på Drottningholm. Hon tog emot sig med högerhanden – och handleden bröts på flera ställen.

Share this post