Populära

Vilken ytbehandling ar bast?

Vilken ytbehandling är bäst?

Lack är enkelt och starkt Att använda lack är det enklaste och mest skyddande alternativet då det lägger sig ovanpå träet och skapar en stark yta. Till skillnad från övriga metoder finns det flera varianter av lack att välja mellan för att ge golvet olika karaktär.

Hur får man plastgolv blanka?

Dammsugning med fast borstmunstycke avlägsnar de flesta torra partiklar från golvet. Fukttorkning har emellertid bättre effekt på mycket fint damm och ger därför en klarare yta. Alternativt ger torr- och fuktmoppning ett gott resultat. Tvätta golvet emellanåt med vatten tillsatt med ett neutralt rengöringsmedel.

Hur får man bort klibbigt golv?

Känner du dig osäker fungerar såpa för det mesta. Läs på flaskan hur mycket du ska ha, cirka en kapsyl brukar räcka. Om du tar för mycket såpa blir golven klibbiga. Använd en rentvättad mopp och justera moppskaftet till lagom längd innan du blöter moppen.

Hur man bonar golvet?

Bonade trägolv Börja med att göra rent golvet från gammalt bonvax med hjälp av lacknafta. Efter det måste du låta golvet torka helt, sedan är det bara att sätta igång med golvbonare och flytande bonvax. Om du inte äger en golvbonare, så kan du hyra en skur- och polermaskin utav en städfirma.

Hur behandla plankgolv?

Lack är den vanligaste metoden för behandling av både parkett och trägolv. Lackat kan även titulera sig som det mest slitstarka alternativet för behandling av trägolv. Lacket lägger sig nämligen ovanpå träet vilket ger dig ett kraftigt skydd.

Vad göra med obehandlat trägolv?

Såpskurat golv (skurgolv) Ett traditionellt skurgolv är utan tvekan mycket vackert. Rätt utfört är det också motståndskraftigt mot fläckar och slitage och det är dessutom enkelt att underhålla. Att såpskura golv är ett gammalt traditionellt sätt att behandla trägolv som har kommit tillbaka starkt de senaste åren.

Hur får man linoleumgolv blanka?

Ta bort fläckar på linoleumgolv – rengöring Fukta en bit stålull med varmt vatten och skrubba på fläcken tills den har försvunnit. Om fläcken inte försvinner med enbart vatten, dutta stålullen i ett effektivt golvrengöringsmedel, t. ex. Cif, och upprepa skrubbningen.

Hur Torrmoppar man?

Torrmoppa i S-rörelser över golvet och passa även på att damma av väggar och tak med moppen. Om du behöver våttorka golven, fukta mikrofibermoppen i varmt vatten och vrid ur ordentligt. Den finns både en mopp för torrmoppning och en som kan blötas, kom ihåg att använda rätt. Moppa sedan i S-rörelser över golvet.

Hur får man laminatgolv blanka?

För rengöring av laminatet kan du använda alla vanliga hushållsrengöringsprodukter, dock aldrig poleringsmedel, vax eller polityr! Grövre fläckar kan enkelt tas bort med aceton eller andra alkoholhaltiga lösningsmedel.

Hur bonar man laminatgolv?

Använd en golvbonare och bona golvet med flytande bonvax. Efter man bonat tex. ett laminatgolv och fått fram den glans man önskade så kanske man upptäckt att golvet har skador. Att laga skador på laminatgolv, parkettgolv och andra trägolv kan göras med lagningssatser för golv.

Hur använder man golvpolish?

Stryk ut polishen jämt. Behandla minst 2 gånger för att få ett tillräckligt slitskikt och en jämn och högre glans. Golvpolish skall torka 1 timme mellan behandlingarna. Innan man ställer in tunga möbler på det behandlade golvet skall man vänta minst 8 timmar.

Share this post