Rekommendationer

Vilka glasogon passar hjartformat ansikte?

Vilka glasögon passar hjärtformat ansikte?

Vilka glasögon passar bra till ett hjärtformat ansikte? Diskreta, tunna helbågar, Cateye-glasögon eller ovala, runda former passar bäst. Dessa former passar bra till ett hjärtformat ansikte eftersom glasen är smalare i nederkant och blir bredare längre upp. Det skapar en mjuk och harmonisk kontrast till pannan.

Vad betyder måtten på glasögon?

· A-mått är det vänstra numret och det står för glasets bredd (oftast mellan 40 mm – 60 mm). · D-mått är det mittersta numret vilket visar avståndet mellan glaskant till glaskant över näsan. Passformen över näsan är viktig för bekvämlighet och hur glasögonen sitter på näsan.

Vilken storlek glasögon?

Mät bredden på dina gamla glasögon Förutom att det är obekvämt, så kommer en båge som är för smal göra så att ditt ansikte ser bredare ut, och en båge som är för bred kommer göra så att ditt ansikte ser smalare ut. Skalmarna ska ligga mot tinningarna utan att klämma åt.

Hur hårt ska glasögon sitta?

Glasögonens sidor bör justeras enligt ansiktsformen så att de inte trycker på tinningarna. Ofta missförstås tryck mot tinningarna som att de sitter ordentligt. Optimal passform vid sidorna bör endast ge ett lätt tryck bakom örat för att glasögonens vikt inte ska göra att de halkar ner på näsan.

Hur ska glasögon sitta ögonbryn?

Ögonbryn: Tänk på att välja en båge som har en kurvatur på bågens överdel och som följer formen på ögonbrynen. Ögonbrynen ska synas en bit ovanför bågens ram. Undvik glasögon som sitter på ett sånt sätt att ögonbrynet syns alltförmycket under bågens överram.

Hur mäter man glasögon bredd?

Till skillnad från ett par skor trycks inte bredden på ett par glasögon och därför måste den mätas med en linjal. Det finns dock tre mätningar som oftast sitter på insidan av vänstra skalmen. Exempelvis så betyder ”55 □ 18 145” glasbredden □ brygga+skalmlängd. Dessa mätningar finns alltid på bågens produktsida hos oss.

Share this post