Rekommendationer

Hur fungerar en Bromsluftare?

Hur fungerar en Bromsluftare?

Sätter på en slang på sprutan, suger upp bromsvätska, och trycker upp det i systemet underifrån, via luftningsnippeln…

Hur fungerar en bromscylinder?

Fjäderbromscylindern verkar både som färdbroms (1) och parkeringsbroms (2). Den främre delen av fjäderbromscylindern ansätter färdbromsen när tryckluften från reläventilen strömmar in i ingången (3). Funktionen är densamma som för enkelmembrancylindern.

Vad händer om ABS bromsarna inte fungerar?

Det betyder att du som förare kan väja för ett plötsligt hinder på vägen samtidigt som du bromsar kraftigt. Bilar utan ABS-system reagerar vid hård inbromsning med att hjulen låser sig. Det kan leda till att man som förare tappar styrförmågan och därmed kontroll av bilen.

Vad blir konsekvenserna vid luftläckage i bromssystemet?

Skulle pedalen försätta att sjunka långsamt, är det förmodligen ett läckage i bromssystemet och är mycket trafikfarlig. Detta bör åtgärdats omedelbart. Känns pedalen en aning fjädrande kan det ha kommit in luft i bromssystemet. Pumpa bromspedalen när motor inte är igång tills pedalen känns stum.

Vad kallas den Bromscylindern som ansätter parkeringsbromsen?

Parkeringsbromsen är uppbyggd med kraftiga fjädrar i bromscylindrarna. När du drar åt handbromsen, släpper du ut luften från bromscylindrarna och då ansätts parkeringsbromsen.

Hur märker jag om ABS-systemet inte fungerar?

Har varningslampan börjat lysa på instrumentpanelen så betyder det att dina ABS bromsar inte fungerar som det ska. Du kan enkelt kontrollera ABS bromsarna manuellt genom att göra en kraftig inbromsning.

Vilken uppgift har Lågtrycksindikatorn?

Vad gör en lågtrycksindikator? Den varnar föraren med ljud och eller varningslampa att bromstrycket är så lågt att det inte går att köra med bussen/lastbilen. I körkortsböckerna står det att trycket är mellan 4,5 till 5,5 bar när lågtrycksindikatorn varnar.

https://www.youtube.com/watch?v=irsCrQvv5j4

Share this post