Allmänning

Vilket simkort till GPS tracker?

Vilket simkort till GPS tracker?

Det är ingen större skillnad på ett simkort till en GPS Tracker och ett simkort till din mobiltelefon. I princip kan du använda vilket typ av simkort som helst. Det enda som du behöver vara noggrann med när du väljer simkort är huruvida operatören har tillgång till GPRS-nät eller inte.

Hur liten kan en GPS vara?

GPS-spåraren är extra liten och väger endast 24 gram och den fungerar i över 100 länder. Denna enhet lyssnar på flera satelliter samtidigt och kan sända position, hastighet och riktning via det mobila nätverket direkt till din app. På så sätt kan man i realtid se exakt var spåraren befinner sig på en karta.

Hur fungerar en spårsändare?

Livespårning via ett spårningssystem Du loggar in på ditt konto (som du får från oss) och kan då se alla dina enheter under ett och samma konto. Spårsändaren loggar sina positioner med jämna mellanrum som du i realtid kan följa. Du kan även ta fram historik för analys om resväg, hastighet, parkeringstider mm.

Hur fungerar en GPS puck?

Dessa GPS-puckar är utrustade med sensorer som känner av om enheten står stilla eller är i rörelse. Ifall den står stilla längre stund går gps-pucken i standby-läge för att förlänga dess batteritid. Batteritiden avgörs helt och hållet på hur ofta en gps-puck är i rörelse.

Vad är GPS puckar?

GPS-puckar (eller spårsändare, GPS-sökare, -spårare, -trackers som de också kallas) kan användas för att spåra människor, fordon och andra värdesaker överallt på hela jorden. Det finns två system för GPS-positionering på marknaden idag, nämligen passiva och aktiva.

Kan man spåra en bil?

Nu kan du spåra din bil eller båt via Internet. På en karta ser man exakt var fordonet befinner sig och åt vilket håll det är på väg. Till och med hastigheten kan avläsas. Det är det svenska företaget TeamTeQ Data som lanserar en spårningstjänst där Internet, GSM-nätet och satellitnavigeringssystemet GPS används.

Share this post