Rekommendationer

Kan man testa spridare?

Kan man testa spridare?

Spridarna kan man testköra om man lossar dem från insuget, får dem att peka i en lämplig burk och köra på startmotorn. Här gäller förstås sunt förnuft, se till att det inte sprayar soppa överallt, inga gnistor från lösa tändkablar osv.

Hur kontrollera spridare?

Kontroll av spridare: Det görs ett läcktest. Det läggs bränsletryck på ovansidan av spridaren och kontroll så att den håller 100% tätt när den är stängd. Sprutbilden kontrolleras. Både statiskt(fullt öppen) men framförallt dynamiskt vid ett flertal olika öppningstider.

Kan man köra med en dålig spridare?

Oftast ingen fara att åka med läckande spridare/spridare med dålig sprutbild en stund. Det blir såklart lite sämre effekt, mer svartrök och marginellt högre förbrukning. Var försiktig med returslangarna och dess nipplar när de ska i/ur spridarna för oringarna är lätta att skada. En lång näbbtång är en bra hjälp.

Kan man rengöra spridare?

Bjp Race har en ASNU spridartest och service maskin. Med denna maskin kan man kontrollera, flödestesta, ultraljudstvätta och göra service på de flesta på marknaden förekommande spridare, toppmatade, sidmatade, mekaniska och även GDI spridare.

Hur vet man om en spridare är sönder?

du kan kolla i din verkstadshandbok för din bil hur många cl per minut det skall komma. sedan är det bara mäta. annars får du rengöra/ köpa ny.

Vad är en spridare i bilen?

Bränsleinsprutning innebär att man genom munstycken (spridare), placerade i insugningsrören nära cylindertoppen, sprutar in bränsle i den luft som strömmar in i en förbränningsmotor. Bränsleinsprutning ersatte på 1990-talet förgasare i så gott som alla nytillverkade bensinmotorer för bilar.

Vad kostar det att byta en spridare?

Att spridarna tickar är normalt och något man får leva med, Nya kostar säkert 500kr styck då en beggad kostar runt 350kr på skroten.

Hur mycket kostar det att byta spridare?

Vad är spridare på en bil?

Share this post