Populära

Hur manga ganger kan man slipa langdskidor?

Hur många gånger kan man slipa längdskidor?

Man kan stenslipa skidor 5-10 gånger, det beror på hur mycket man ”tar” på belaget varje gång. Skall du stenslipa, gör det i god tid, så att du hinner åka på skidorna och känna att de glider bra, innan Vasaloppet. Har du inte slipat skidorna på 3 år kan det vara läge att slipa dom.

Hur ofta ska man slipa skidor?

Rent generellt är det bra att slipa skidorna inför varje säsong, förutsatt att du har använt dem en hel säsong. Det kan även uppstå ytrost som automatiskt försvinner när kanterna slipas.

Hur ofta slipa stålkanter?

Generellt behöver kanterna slipas varje säsong. 2. Näst viktigast är att skidorna är vallade. Vallan minskar friktionen mot snön när det är kallt och gör att de inte suger fast när snön är blöt.

Hur länge håller slalomskidor?

Svår fråga att svara på, men om man åker ca 3-4veckor per år så skulle jag säga att man ska försöka byta skidor och /eller pjäxor efter ca 4-5år. Sen beror det på hur hårt man sliter på skidorna, vissa gillar ju att åka mer på sten än snö.

Kan man slipa längdskidor?

Stenslipning är en tjänst du kan välja till när du köper dina längdskidor hos oss. Skidorna går då genom en stenslipning där första momentet är att göra belaget plant. Nästa steg är att slipa in en struktur i belaget. Stenslipning görs för att du ska få bästa möjliga glid på dina skidor.

Hur mycket kostar det att slipa skidor?

Prislista Alpinskidor

Prislista Alpinskidor
Slipning belag 299:-
Kantslip 199:-
Ommontering 299:-
Montering (av skidor/bindning ej köpta hos oss) 499:-

Var slipar man slalomskidor?

Alpinservice hos Intersport Se till att ge dina skidor eller din snowboard lite extra kärlek innan skidresan. Slipa, valla, montera eller justera bindningarna. På Intersport har vi erfarenheten, kunskapen och ett stort utbud av servicetjänster inom alpint.

Share this post