Blogga

Vilka bilar har autobroms?

Vilka bilar har autobroms?

Skoda Superb, Toyota Avensis och ett antal Mercedesmodeller klarar det tuffaste familjebilskravet, säger Anders Ydenius. Ytterligare åtta bilmodeller har klarat nästa säkerhetsnivå, där autobroms måste finnas tillgänglig i någon version. Lexus, Mercedes, Volvo, Ford och Renault har bilmodeller i denna grupp.

Vad betyder autobroms?

Bilen utrustas med lasersensor som kan upptäcka en närastående kollision innan och automatiskt börjar bromsa in bilen innan. Reaktionen på inbromsningen ställs in med sekunder i bilen, så det handlar inte om tvärnitar.

Vad var Volvo först med?

Trepunktsbältet Något som gjorde Volvo till det första bilföretaget i världen att standardutrusta sina bilar med trepunktsbälten.

Vad gör en bil säker?

De viktigaste säkerhetsfunktionerna i en bil är: Säkerhetsbälte. Krockkudde. Autobroms.

Vad är bromsassistans?

Den aktiva bromsassistenten kan hjälpa dig att undvika påkörningsolyckor och olyckor med korsande fordon och fotgängare. Utöver att systemet består av en avstånds- och kollisionsvarning bistår det dig även med ett situationsanpassat bromskraftsstöd i det fall du inte trycker tillräckligt hårt på bromspedalen.

Vad kallas bilbältet som Volvo var först med?

Nils Bohlins geniala trepunktsbälte, som var en vidareutveckling av Griswold och De Havens uppfinning, är idag standard på alla våra moderna bilar. Trepunktsbältet har bidragit till att förbättra trafiksäkerheten avsevärt.

Vad räknas som en säker bil?

För att få omdömet Bra val med tillhörande symbol, ska en bil ha högsta betyg i vår undersökning av olyckor eller i Euro NCAP:s krocktester och även högsta betyg för skydd mot whiplash. Den ska dessutom ha antisladd och autobroms för andra bilar som standard.

Vilken är den Krocksäkraste bilen?

Volvo S80/V70 10-16 (48%) Toyota RAV4 15-18 (45%) Mercedes E-class 15-16 (44%)

Share this post