Blogga

Vad heter huvudstad Kamerun?

Vad heter huvudstad Kamerun?

YaoundéKamerun / HuvudstadYaoundé är huvudstad i Kamerun och med sina 1 817 524 invånare den näst största staden i det centralafrikanska landet, efter Douala. Yaoundé är centralt beläget i södra Kamerun, omkring 750 meter över havet. Wikipedia

Var ligger Kamerun i Afrika?

Kamerun är beläget i övergången mellan västra och centrala Afrika och har en 20 mil lång kust vid Guineabukten. Klimatet i landet är tropiskt och skiljer sig mycket åt mellan söder och norr.

Vad heter folk från Kamerun?

I söder och väster lever mestadels kristna, europeiskt påverkade kamerunare medan befolkningen i norr huvudsakligen är muslimer och animister som ofta bevarat en traditionell livsstil. Mellan landets fransk- och engelskspråkiga råder ibland spänningar.

Vad pratar man för språk i Kamerun?

Franska
Engelsk
Kamerun/Officiella språk

Vad heter huvudstaden i Centralafrikanska republiken?

BanguiCentralafrikanska republiken / Huvudstad

Landet har en yta på omkring 623 000 km² och har cirka 4,7 miljoner invånare (2020). Huvudstad är Bangui med 568 500 invånare (2010).. Centralafrikanska republiken saknar kust.

I vilken världsdel ligger Kamerun?

AfrikaKamerun / Kontinent
h. Kamerun, formellt Republiken Kamerun, är en enhetsstat i centrala och västra Afrika. Den gränsar till Nigeria i väster, Tchad i nordöst, Centralafrikanska republiken i öster, samt Ekvatorialguinea, Gabon, och Kongo-Brazzaville i söder.

I vilket land heter huvudstaden Yaounde?

Inflyttningen till Kameruns huvudstad Yaoundé är stor. Stadsbefolkningen i landet har mer än fördubblats sedan 1970-talet.

Hur är det att leva i Kamerun?

Drygt var tredje kamerunare lever i fattigdom och många fler lever på gränsen till att räknas som fattiga. De sociala skillnaderna är stora mellan olika landsändar och mellan stad och landsbygd. Barnadödligheten har dock sjunkit sedan millennieskiftet och den förväntade livslängden har ökat avsevärt.

Hur styrs Kamerun?

RepublikKamerun / Statsskick

Share this post