Trendig

Vad hette sekten Ted Gardestad?

Vad hette sekten Ted Gärdestad?

Baravara har ofta kritiserats för att vara en sekt och flertalet både artiklar och böcker har skrivits från avhoppade medlemmar. Ted Gärdestad var delaktig i Bhagwanrörelsen under några år och bytte namn till Swami Sangit Upasani. Under en intervju berättade han hur Ted Gärdestad är död men Swami Sangit Upasani lever.

Vem var Ted Gärdestad gift med?

Alexandra Lindholm1992–1993
Lotta Ramel1976–1978
Ted Gärdestad/Make/maka
Han var gift första gången 1976–1978 med Lotta Ramel och andra gången 1992–1993 med Alexandra Lindholm. I ett förhållande med Ann Zacharias fick han i början av 1980-talet barnen Sara (född 1982) och Marc (född 1983).

Vad hade Ted Gärdestad för psykisk sjukdom?

De sista åren av sitt liv plågades Ted av psykisk ohälsa. Han led av schizofreni och hörde röster. För Lotta kom tecknen på Teds dåliga mående först efter att relationen var över. – Och sen blev han ju anklagad för Palme-mordet, och det utlöste väldigt mycket i honom, som jag tolkar det, förklarar hon i podcasten.

Vad hände med Ted Gärdestad?

Ted Gärdestad tog sitt liv, 41 år gammal, genom att hoppa ner på spåret framför ett passerande tåg vid Häggviks station i Sollentuna den 22 juni 1997.

Hur dog Ted Gärdestad?

22 juni 1997Ted Gärdestad / Dödsdatum

När gjordes Himlen är oskyldigt blå?

Himlen är oskyldigt blå, eller på engelska Blue Virgin Isles, är en visa skriven av Ted Gärdestad och Kenneth Gärdestad. Den spelades ursprungligen in med text på engelska och fanns med på Ted Gärdestads album ”Blue Virgin Isles” från 1978. och som B-sida till singeln ”Satellit” 1979.

Vem har skrivit texten till Himlen är oskyldigt blå?

Kenneth GärdestadHimlen är oskyldigt blå / Textförfattare

Vad led Ted Gärdestad av?

Schizofrenin krossade artisten Successivt började han tappa kontakten med verkligheten. Under sina sista år i livet led Ted Gärdestad av vad brodern Kenneth Gärdestad berättade var schizofreni. Men diagnosen var aldrig tydig. – Inte heller läkardiagnoser talade klarspråk.

Vem har skrivit musiken till Himlen är oskyldigt blå?

Share this post