Trendig

Hur kan man doda rotter?

Hur kan man döda rötter?

Efter 1-2 somrar är rötterna döda. Finns det inte någon växtlighet i närheten så går det även att använda vanligt salt. Borra några hål i stubbarna och lägg i salt upprepade gånger under försommaren. Där det redan skjuter upp nya skott från rötterna ska man vattna med starkt saltvatten några gånger.

Måste man ta bort alla rötter?

Du behöver inte dra upp alla rötter för att få bort stubben, men försök få bort de mest ytligt liggande rötter så gräsmattan blir helt plan. Det gör också att gräsklipparen inte behöver komma till skada i samband med påkörning. Du kan snabbt bli av med stubben till en låg kostnad med stubbfräsning.

Hur har avloppssystemet utvecklats?

I Sverige påbörjades byggandet av ett avloppssystem i Göteborg 1866 och i Stockholm 1868. De tidiga avloppsledningarna användes främst för disk- och tvättvatten. Att ansluta WC till avloppssystemen var länge förbjudet, och blev vanligt först på 1920-talet.

Hur får man död på en ek?

Det är därför man ringbarkar. Ett annat sätt att döda sådana träd är att ficka dem. Man gör ett hål eller skåra i stammen och applicerar växtgift i håligheten. Ännu ett sätt att undvika just uppslag av rot-och stubbskott är att avverka trädet och därefter bestryka stubben med roundup.

Hur får man bort Taggbuskar?

Nu under vintern och med barmark kan du förse dig med kraftiga arbetsvantar och riva upp så mycket du kan, med rötterna alltså. På våren kan du fortsätta och lyckas du få bort det mesta ovan jord, bred sedan en kraftig svart presenning över så att de inte får någon ljus.

Hur får man bort Slånbärsbuskar?

Jag har försökt få bort slån från en liten bit äng där jag ville återskapa den forna miljön för insekter. Efter lite försök konstaterade jag att det enda som hjälpte var Roundup. Man sprutar på de uppvuxna plantorna, att behandla stubbar eller stubbskott är svårare.

Share this post