Trendig

Vad heter Carolina Klyfts man?

Vad heter Carolina Klyfts man?

Efter karriären så har Patrik Klüft jobbat som hockeytränare för klubbar som AIK, Djurgården och Vita Hästen. Carolina och Patrik träffades via idrotten och gifte sig den 29 september 2007 i Skottland.

Vad heter Carolina Klüft barn?

Familjelivet med maken Patrik och döttrarna Tillsammans med Patrik har Carolina döttrarna Laleh, 6, Amie, 3, och en liten tjej på 1,5 år. Hon kom till världen i november 2019 och paret var överlyckliga över att ha fått utöka familjen med ytterligare en dotter.

Vad hette Carolina Klyfts gris?

I början av sin karriär så hade hon alltid med sig ett gosedjur under tävlingarna, nämligen en svartgul gris. Maskoten försvann dock efter en flygresa och ersattes därefter av I-or från Nalle Puh.

Vilka grenar ingår i sjukamp?

De sju grenar som ingår i damernas sjukamp är: 100 meter häck, höjdhopp, 200 meter, kulstötning, längdhopp, spjutkastning och 800 meter. Kända svenska sjukampare är Monica Westén, Carolina Klüft, Jessica Samuelsson och Bianca Salming.

Vad tävlade Carolina Klufts mamma i?

Biografi. Klüft växte upp i Furuby och Växjö tillsammans med tre systrar. Pappan Johnny Klüft var allsvensk fotbollsspelare i Östers IF och GIF Sundsvall och mamma Inga-Lill Ahlm var längdhoppare i landslaget, där hon hoppade 6,09 som längst. Klüft tävlade för IFK Växjö och hade Agne Bergvall som tränare.

Vad heter Carolina Klufts syster?

Systern Martina Klüft berättar om dödsdramat: – Det bara small till, precis när vi kom ut ur hissen så bara small det till… Carolina Klüft höll händerna för munnen och skrek rätt ut när hon förstod vad som hänt.

Vad gör Patrik kluft idag?

Efter två år i Östersund är Patrik Klüft nu klar som ungdomsansvarig i Hudiksvall. Patrik Klüft har erfarenhet från huvudtränarjobb i Hockeyettan och för Djurgårdens J20-lag, bland annat. Han har även varit assisterande tränare i AIK. De senaste två åren har han jobbat för Östersund, men nu är han klar för en ny klubb.

Hur högt hoppade Patrik kluft?

Han slog igenom 1998 då han satte svenskt rekord med 5,77. 2001 hoppade han 5,83 och 2002 5,85. Största framgången kom under VM i Paris 2003, där Klüft tangerade sitt personliga rekord 5,85 och tog brons.

Var Klyft stjärna i?

Carolina Evelyn Klüft, född 2 februari 1983 i Sandhult i Borås kommun, är en svensk före detta friidrottare. Under sin friidrottskarriär nådde hon sina största framgångar i sjukamp. Klüft innehar Europarekordet på 7 032 poäng i sjukamp samt juniorvärldsrekordet i sjukamp.

Hur högt hoppade Carolina Klüft?

Carolina Klüft nosade på personbästa, 1.95, i höjdhopp i sjukampen i franska Arles. – Det var perfekt till 99,5 procent. Hoppet på 1.92 är det bästa hon någonsin gjort, säger tränaren Agne Bergvall till Expressen.se.

Share this post