Blogga

Vad ar Regionledningscentralen?

Vad är Regionledningscentralen?

Länskommunikationscentralen, LKC, numera RLC (regionledningscentral) är centralen för radiokommunikation och akuta telefonsamtal hos den svenska polisen. LKC är som ”spindeln i nätet” i den operativa verksamheten. Vid LKC leds den operativa verksamheten för de tjänstgörande på ”fältet”.

Hur ofta släpps Passtider?

Tider för pass- och samordningsnummer släpps den första helgfria dagen i varje månad klockan 12.00 och kalendern är därefter öppen för tre månader framåt.

Vad är ledningscentralen polisen?

Ledningscentralenhar både operativa och administrativa uppgifter. Till de operativa hör bland annat att vara kontaktpunkt för Säkerhetspolisens egen personal som arbetar ute på uppdrag. Ledningscentralen är också larmmottagning om något händer hos de personer eller i de byggnader som Säkerhetspolisen ansvarar för.

Vad gör en RLC operatör?

ARBETSUPPGIFTER Operatörernas huvuduppdrag är att svara på inkommande telefonsamtal och radioanrop, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag. I ansvaret ingår att upprätthålla en hög tillgänglighet samt ge medborgarna god service och ett bra bemötande.

Vad händer med Passtider?

För att boka en passtid behöver man inte logga in med bank-id, utan det sker via en så kallad molntjänst och faller därför av säkerhetsskäl in under reglerna för personuppgifter, GDPR. Att boka upp passtider och sedan sälja dem vidare bedömer polisen inte är olagligt.

Hur många Passtider kan man boka?

Den som vill boka tid för nytt pass behöver bara ange ett mobilnummer eller en mejladress och kan boka tid till åtta personer på en gång.

Måste man beställa tid för pass?

Du måste boka tid för att ansöka om pass och nationellt id-kort. Kontrollera din handlings giltighetstid och boka tid med god framförhållning. Om du behöver ändra eller avboka ditt besök kan du göra det fram till en timme innan bokad tid.

Share this post